Norris kritisch op zijn eigen team: 'We gooiden alles weg bij die laatste stop' Formule 1
Formule 1

Norris kritisch op zijn eigen team: 'We gooiden alles weg bij die laatste stop'

Norris kritisch op zijn eigen team: 'We gooiden alles weg bij die laatste stop'

Lando Norris baalt ervan dat hij opnieuw een kans op een zege door zijn vingers zag glippen. De Brit had de Grand Prix van Groot-Brittannië kunnen winnen, maar McLaren maakte een aantal strategische beslissingen waardoor dat niet meer mogelijk was. Afgelopen weekend op Silverstone gebeurde dat echter niet voor de eerste keer, en daar baalt Norris van. De 24-jarige weet waar McLaren het heeft vergooid.

Norris lag tijdens de race op zijn thuiscircuit Silverstone zelfs een aantal ronden aan de leiding. Mercedes kreeg het lastig toen de weersomstandigheden omsloegen na ongeveer twintig rondes van de race. Mercedes besloot echter om haar coureurs tegelijkertijd naar binnen halen toen het begon te regenen, maar McLaren niet Daardoor keken sommige mensen al op, aangezien Mercedes ook besloot om te double stacken. Oscar Piastri moest daardoor wachten. Daar was de race echter nog niet helemaal verloren. Volgens Norris was het definitief voorbij na de tweede stop.

Tijdens de persconferentie van de FIA wordt hij gevraagd of hij het gevoel heeft dat hij weer een overwinning is misgelopen. 'Dat hoor ik de laatste tijd wel vaker', zegt Norris. 'Dus ik wil het eigenlijk niet opnieuw zeggen. Maar ja, ik bedoel, zoveel dingen gingen ook gewoon wel goed. We gooiden echter alles weg bij de laatste stop. Dus als het één ronde eerder of later was... Maar ik denk ook niet dat het alleen die ronde was. Ik denk dat zelfs als ik op het perfecte moment binnen was gekomen, onze beslissing om naar de softs te gaan de verkeerde was.'

Norris baalt: 'Vooral hier behoorlijk teleurstellend'

Norris werd naar binnen geroepen toen de baan weer begon op te drogen en andere rijders lieten zien dat de slicks duidelijk de betere optie waren. Hij stelde voor om over te gaan op de mediums, al was hij daar niet geheel duidelijk over op de boordradio toen hij aangaf 'the medium or any slick tyre'. 'Ik denk dat Lewis sowieso gewonnen zou hebben. Dus twee beslissingen die ons op zondag alles hebben gekost. Dat is, vooral hier, behoorlijk teleurstellend', zegt Norris. Hij krijgt vervolgens de vraag of hij al weet wat hij wil zeggen tegen zijn engineers. 'Dat weet ik niet en daar heb ik nog niet over nagedacht.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Norris kritisch op zijn eigen team: 'We gooiden alles weg bij die laatste stop'
Norris moest op zondag in Silverstone genoegen nemen met P3.

De coureurs sloten de triple header af in Silverstone en hebben nu een week rust voordat ze aan de laatste double header beginnen voorafgaand aan de zomerstop. Hongarije is de volgende bestemming op de kalender. 'Veel van ons zullen meedoen in de strijd daar, dus ik verwacht dat het goede gevechten zullen worden, daar ben ik zeker van', antwoordt Norris. 'Ferrari zal op een gegeven moment haar zaakjes op orde krijgen en terugkomen. Maar duidelijk waren wij op zondag hier (in Silverstone, red.) niet snel genoeg. Toen het droog was, was Mercedes een stuk sneller', waarschuwt Norris.

Verkeerde beslissingen 'behoorlijk frustrerend'

Norris vond het weekend in Silverstone een teken dat McLaren genoeg werk te doen heeft. In de laatste stint was Verstappen op de harde band een stuk sneller, en daaruit concludeert Norris dat hij nooit de snelste auto heeft gehad afgelopen weekend. 'We waren er altijd bij, maar hadden nooit dé auto', benadrukt hij. 'We moeten blijven werken als team, en ik moet blijven werken aan mijn eigen dingen. En gewoon proberen het allemaal samen te brengen, want er zijn nog zoveel positieve dingen. Maar het is behoorlijk frustrerend als we een paar keer dit seizoen iets hebben weggegooid dat van ons had moeten zijn', sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws