Marko radeloos na plotse klapband Verstappen in Baku Formule 1
Formule 1

Marko radeloos na plotse klapband Verstappen in Baku

Marko radeloos na plotse klapband Verstappen in Baku

Helmut Marko vindt het onverklaarbaar dat Max Verstappen een klapband kende tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Op Baku City Circuit moest de Nederlander de overwinning laten aan teamgenoot Sergio Perez en zijn eerste DNF van het seizoen noteren. Dat het zover heeft kunnen komen, acht Marko uit den boze, gezien Red Bull Racing voorafgaand aan de crash geen enkel signaal kreeg dat de banden het zouden begeven.

'We waren in volledige controle van deze wedstrijd. Verstappen voerde het veld uitstekend aan en noteerde ronde na ronde de snelste tijd', aldus de eerste reactie van de Oostenrijker in gesprek met het Oostenrijkse ORF. Er heerste voorafgaand aan het incident totaal geen gespannen sfeer in de Red Bull-garage waar men het idee had dat alles op rolletjes liep.

Toen het noodlot toesloeg voor de Nederlander verbaasde Marko dan ook zeer. Al helemaal omdat hij de grenzen van het materiaal totaal niet opzocht en ook niet bijzonder veel van zijn banden vroeg. De Red Bull-adviseur: 'Hij reed niet eens met vol vermogen en deed er alles aan om zijn banden goed te houden.' Dat hij uiteindelijk uitviel met een klapband, vindt Marko dan ook verbazingwekkend.

Marko en Horner omschrijven incident vanuit Red Bulls perspectief

Eerder gaf Christian Horner al aan dat er absoluut niets aan de hand was bij Verstappen aan boord. Ingenieur Gianpiero Lambiase checkte of alles oké was bij de Limburger en kreeg als reactie dat het goed zat. Geen raar gevoel in de bolide vlak voor de crash of andere tekenen die het drama voorspelden dat op het punt stond om zich te ontplooien.

Marko: 'Er was geen enkel signaal van dat er problemen zouden ontstaan. Hij kende geen vibraties in de banden of problemen met de bandentemperatuur.' Dat het uiteindelijk misging, is wellicht bandenleverancier Pirelli te verwijten. Verstappen denkt in ieder geval al te weten wat het resultaat zal zijn van de Italiaanse bandenleverancier. Zij zullen ongetwijfeld brokstukken de schuld geven, gokt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws