Opvolger van Tost: 'Kwam heel goed uit dat ik een stapje terug moest zetten' Formule 1
Formule 1

Opvolger van Tost: 'Kwam heel goed uit dat ik een stapje terug moest zetten'

Opvolger van Tost: 'Kwam heel goed uit dat ik een stapje terug moest zetten'

Bij de coureurs zullen we in 2024 de bekende gezichten weer bij dezelfde teams zien, maar bij de teambazen zal er met Laurent Mekies wel een nieuwkomer zijn bij het team dat nu nog AlphaTauri heet. Mekies komt daarmee weer terug op het oude nest waar hij zijn Formule 1-carrière begon, en pensionado Franz Tost gelooft dat Mekies er samen met CEO Peter Bayer voor gaat zorgen dat het team stappen vooruit zal zetten.

Mekies werkte van 2001 tot en met 2014 voor het team uit Faenza, en was dus bij Minardi actief toen coureurs als Jos Verstappen, Robert Doornbos, en Christijan Albers daar reden. De Fransman bleef hangen in de beginjaren van Toro Rosso, tot hij in 2014 een rol bij de FIA kreeg. Vier jaar later stapte Mekies, enigszins controversieel, over van de FIA naar Ferrari, en nu zal hij vanaf 1 januari bij AlphaTauri in dienst treden, ditmaal als teambaas.

Mekies dacht hard na tijdens het tuinieren

Sinds de zomerstop zat Mekies verplicht thuis, omdat hij op gardening leave gestuurd was. 'In eerste instantie, toen ik me realiseerde dat ik maandenlang zou moeten wachten, was dat wel een beetje frustrerend', vertelt de Fransman bij Autosport. 'Je wil namelijk meteen aan de slag gaan en nadenken over hoe je kan bijdragen en helpen. De waarheid is echter dat als je meteen van de ene baan naar de andere gaat, dat je waarschijnlijk overweldigd wordt door de intensiteit van de kalender, en de beslissingen die je op dagelijkse basis moet nemen', beseft Mekies.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Opvolger van Tost: 'Kwam heel goed uit dat ik een stapje terug moest zetten'
Mekies is vanaf 1 januari teambaas van AlphaTauri, dat dan vermoedelijk Racing Bulls zal heten.

'Het kwam dus eigenlijk heel goed uit dat ik een tijdje een stap terug moest zetten', vervolgt Mekies, die zijn taken als sportief directeur van Ferrari neerlegde. 'Daardoor krijg je meer de kans om het grotere geheel te zien en krijg je de kans om na te denken over hoe je veel dingen wil aanpakken. Onze sport draait echt om de mensen, en het onderlinge contact tussen die mensen. Dat is hetgeen waar ik heel erg naar uitkijk. Ik heb het grote geluk dat ik uit een ongelofelijke racefamilie kom en naar een andere ongelofelijke racefamilie ga', omschrijft Mekies zijn overstap van Ferrari naar het zusterteam van Red Bull Racing. 'Ik ben dus heel erg dankbaar hiervoor.'

Tost spreekt zijn vertrouwen uit in zijn opvolgers

Vertrekkend teambaas Tost ging bij zijn pensioen ook nog in op zijn opvolgers: teambaas Mekies en CEO Peter Bayer. 'Peter is al bij ons team sinds juni en we hebben heel nauw samengewerkt. Hij begrijpt het team nu veel beter, en hij heeft veel ervaring. Hij begrijpt de Formule 1', meent Tost, die vervolgens ook nog wat woorden aan zijn opvolger wijdt. 'Laurent werkte in het verleden al met ons, en kent het team dus ook, en ik denk dat deze twee heren de juiste mensen zijn om de leiding in het team over te nemen. Ik verwacht dat ze het team naar een hoger niveau tillen, want ze hebben allebei veel ervaring. Ze kennen de Formule 1 goed, en ik ben ervan overtuigd dat ze zeer goed werk zullen leveren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws