Overzicht tijden Grand Prix van Miami 2024 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Miami 2024

Overzicht tijden Grand Prix van Miami 2024

Nadat de Formule 1 door Azië reisde, met veel ochtendsessies voor de Europese kijkers tot gevolg, zoekt het Formule 1-circus nu voor het eerst in 2024 de Verenigde Staten op. Dat betekent dat de actie op het Miami International Autodrome vooral in de late Nederlandse uurtjes plaatsvindt, met net als in China ook weer een sprintrace.

Tijdens de Grand Prix-weekenden in Australië, Japan, en China moesten de fans, die niks van de live-actie wilden missen, vroeg uit de veren. De Formule 1-coureurs zijn echter naar de andere kant van de aardbol afgereisd, en dat betekent dat de races in de Nederlandse avond op het programma staan. Op vrijdagavond is het dan meteen alweer tijd voor de sprintkwalificatie, voordat de zaterdag gevuld wordt met de sprintrace én de kwalificatie voor de Grand Prix, die op zondag verreden wordt

Tijdschema GP van Miami 2024

Sessie Datum Nederlandse tijd
Vrije training Vrijdag 3 mei 18:30 uur - 19:30 uur
Sprintkwalificatie Vrijdag 3 mei 22:30 uur - 23:14 uur
Sprintrace Zaterdag 4 mei 18:00 uur - 19:00 uur
Kwalificatie Grand Prix Zaterdag 4 mei 22:00 uur - 23:00 uur
Grand Prix Zondag 5 mei 22:00 uur - 00:00 uur

De Grand Prix in het zuiden van de Verenigde Staten gaat met een start om 22:00 uur Nederlandse tijd een half uur later van start dan in 2023. Dat betekent dat de finishvlag op zijn vroegst rond 23:30 uur verwacht mag worden, maar mogelijke onderbrekingen kunnen ervoor zorgen dat de race pas vlak voor middernacht eindigt. Op vrijdag en zaterdag zal de uitslag van beide kwalificaties net wat eerder op de avond bekend zijn. De Grand Prix van Miami geldt als de laatste race voor de start van het Europese seizoen, met Imola op 19 mei als eerste stop binnen Europa.

Verstappen heer en meester

In 2024 wordt de Grand Prix van Miami voor de derde keer verreden. Verstappen startte in de voorgaande twee edities nog niet vanaf de eerste startrij, maar won wel beide races. In 2022 verschalkte hij Carlos Sainz bij de start, waarna Charles Leclerc na acht ronden de leiding mocht inleveren. In 2023 begon Verstappen na een tegenvallende kwalificatie vanaf P9 aan de race, maar wist hij Sergio Pérez, die bij winst de leiding in het kampioenschap zou hebben gepakt, te achterhalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws