Palmer wijst naar fouten Leclerc na 'zeer verdiende overwinning' Verstappen Formule 1
Formule 1

Palmer wijst naar fouten Leclerc na 'zeer verdiende overwinning' Verstappen

Palmer wijst naar fouten Leclerc na 'zeer verdiende overwinning' Verstappen

Jolyon Palmer is onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Miami. Desalniettemin denkt de voormalig Formule 1-coureur dat Charles Leclerc het hem niet lastig genoeg heeft gemaakt. De Monegask startte op poleposition met teamgenoot Carlos Sainz achter zich, maar binnen negen ronden lag Verstappen al aan de leiding. Vanaf dat moment was de Nederlander in de ogen van Palmer feilloos.

Na de start was Verstappen al verlost van Sainz. Daarna begon de achtervolging op de leider in het kampioenschap. 'Leclerc maakte natuurlijk een grote fout in de laatste bocht', zegt Palmer in zijn analyse op het YouTube-kanaal van Formula 1. 'Op het rechte stuk verdedigde hij ook niet echt. Hij bleef een beetje hangen in het midden van de baan en daarna pakte hij de ideale racelijn. Verstappen kon daarna zijn simpelste inhaalactie van dit seizoen inzetten om de leiding te pakken.'

'Misschien dacht Leclerc aan de lange termijn en dat hij op een gegeven moment DRS zou krijgen van Verstappen', vervolgt de Brit. Deze tactiek werkte eerder al voor Leclerc. In Bahrein wist de Ferrari-rijder op deze manier telkens de leiding van de race weer terug te pakken. 'Deze strategie werkte nu niet voor Leclerc, aangezien DRS pas weer in het spel kwam na bocht 11. Natuurlijk had Red Bull de snelste auto en reed Verstappen een briljante race, maar ik vraag me af of Leclerc niet iets meer had kunnen doen.'

Verdiende overwinning Verstappen

Verstappen controleerde de race na zijn inhaalactie op Leclerc. Een late safety car had nog roet in het eten kunnen gooien, maar de Red Bull Racing-coureur hield stand. 'Leclerc zette de druk er nog wel op aan het einde. De safety car maakte het natuurlijk heel erg spannend. Maar Verstappen was gewoon meedogenloos. Hij was heel erg constant, hij maakte geen fouten en hij ging geweldig met de druk om. Het was gewoon een zeer verdiende overwinning', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws