Schmidt verzekert: 'Ferrari gaat dit seizoen gegarandeerd meer dan drie motoren gebruiken' Formule 1
Formule 1

Schmidt verzekert: 'Ferrari gaat dit seizoen gegarandeerd meer dan drie motoren gebruiken'

Schmidt verzekert: 'Ferrari gaat dit seizoen gegarandeerd meer dan drie motoren gebruiken'

Red Bull en Ferrari zijn aan elkaar gewaagd dit seizoen, zo kan wel geconcludeerd worden na het vijfde duel in hetzelfde aantal races. Na de Grand Prix van Miami liet de teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, zich enigszins geïrriteerd uit over de goede vorm van Red Bull, dat sneller met updates kwam dan zijn eigen enclave. Voor de Grand Prix van Spanje heeft Ferrari echter enkele updates gepland staan. Volgens Auto, Motor und Sport-analist Michael Schmidt zijn er al enkele opvallende ontwikkelingen te bemerken.

'De lieve woordjes zijn er onderhand wel uit tussen Ferrari en Red Bull. Binotto heeft zich nu al meerdere keren uitgelaten over het doorvoeren van updates. Hij zou zich erg verbazen als een team iedere twee à drie races updates zou doorvoeren gezien de budgetlimieten, daarmee doelend op Red Bull', aldus Schmidt bij AMuS. Gezien de beperkte middelen die teams mogen steken in de ontwikkeling van hun auto's, verwacht Binotto dat Red Bull tegen het eind van het seizoen geen updates meer kan doorvoeren als zij in het huidige tempo updates brengen.

'Ik denk dat men bij Ferrari wat terughoudender is vanwege de problemen met het porpoising in combinatie met de budgetlimieten.' Omdat men nog niet zeker weet of de updates het gewenste effect hebben, is men wat terughoudender. Mocht een update niet uitpakken zoals gewenst, heeft dat drastische gevolgen voor de prestaties en de budgetten. 'Ze hebben bij Ferrari dat stuiteren nog niet volledig onder controle, bij Red Bull wel. Dat maakt de Italianen toch enigszins onzeker denk ik.'

'Op motorisch gebied heeft Ferrari nog een troef in handen'

Daar waar Red Bull voorlopig op het gebied van aerodynamische updates een streepje voor lijkt te hebben, denkt Schmidt dat het op motorisch vlak omgekeerd is. 'Ferrari heeft op motorisch gebied nog een troef in handen. Wanneer ze zeker weten dat het huidige pakket betrouwbaar genoeg is en lang genoeg meegaat, kunnen ze nog een aantal paardenkrachten toevoegen.' Daarentegen is er echter ook een feit dat in het voordeel van Red Bull werkt, namelijk dat Ferrari reeds de tweede motor heeft geïnstalleerd bij zichzelf en alle klantenteams.

'Ferrari gaat meer dan drie motoren gebruiken'

'Ze hebben nu al de tweede motor geïnstalleerd om de betrouwbaarheid te verbeteren. Voor het seizoen werd duidelijk dat ze wat problemen hadden, dus moest die eerste update snel komen. Daarnaast denk ik dat ze na een aantal uitvalbeurten ook ietwat nerveus zijn geworden, waardoor die update snel kwam.' Dit zorgde er echter voor dat de geplande prestatie-updates niet bij de tweede motor konden worden doorgevoerd. 'De updates aan het hybridesysteem komen nu pas bij de derde motor. De Mercedes-werknemers zeggen dat Ferrari gegarandeerd meer dan drie motoren gaat gebruiken als ze nu al de tweede hebben geïnstalleerd.' Max Verstappen zit nog op zijn eerste motor, waardoor hij zou kunnen profiteren van een eventuele gridstraf van de Ferrari-mannen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws