Pérez en Leclerc eensgezind over Miami: 'Het oppervlak is een grap' Formule 1
Formule 1

Pérez en Leclerc eensgezind over Miami: 'Het oppervlak is een grap'

Pérez en Leclerc eensgezind over Miami: 'Het oppervlak is een grap'

Sergio Pérez en Charles Leclerc zijn eensgezind over de toestand van het asfalt van het Miami International Autodrome. Het tweetal van respectievelijk Red Bull Racing en Ferrari vinden de baan naast de ideale lijn erg glad. Zo glad zelfs, dat inhaalacties dusdanig bemoeilijkt worden om ze überhaupt te kunnen maken.

Pérez denkt dat zijn collega-coureurs, zonder dat zij daar schuld aan hebben, onnodige fouten gaan maken door het asfalt: 'Het oppervlak is een grap', vertelt de Mexicaanse Red Bull-coureur in gesprek met The Race. 'Het racen wordt moeilijk en coureurs zullen fouten maken, omdat wij nu eenmaal in deze situatie zijn gebracht.' Hij is dan ook niet te spreken over de rol van de wedstrijdleiding daarin.

Leclerc: 'Dan zie ik ons geen late remacties maken'

Leclerc is evenmin blij met de baan: 'Alle coureurs klaagden over het gebrek aan grip naast de racelijn. Als je een inhaalactie wil maken, moet je dat al vroeg voor de remzone hebben gedaan. Doe je dat niet, dan zie ik ons geen late remacties of acties van verder weg maken, want er is heel weinig grip. Ook tijdens de start kan het lastig zijn aan de binnen- en buitenkant van bocht 1.'

De baan moet volgens Leclerc schoongemaakt worden voor de race op zondagavond: 'We hebben aan de FIA gevraagd of ze de baan zo schoon mogelijk kunnen maken voor de start.' Dat heeft zo zijn redenen: 'We kunnen fouten zien van coureurs die daar echt geen schuld aan hebben. Het voelt alsof je op een droge lijn rijdt en daarnaast voelt het nat. We hebben wat hulp nodig van de wedstrijdleiding.'

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws