Ricciardo na dramatische kwalificatie: 'Problemen met het starten van de auto' Formule 1
Formule 1

Ricciardo na dramatische kwalificatie: 'Problemen met het starten van de auto'

Ricciardo na dramatische kwalificatie: 'Problemen met het starten van de auto'

Bij McLaren waren er gemengde gevoelens na de kwalificatie van de Grand Prix van Miami. Lando Norris scoorde wederom goed met een plek in Q3 en de achtste startplek. Daniel Ricciardo stelde teleur met een veertiende plek mede door problemen aan zijn auto.

Ricciardo stelde in het persbericht van McLaren dat problemen met het starten van zijn auto in Q2 zorgde voor het niet doorkomen naar Q3. 'In de eerste run verloren we veel tijd in de tweede sector, dus er waren een paar dingen die we voor de tweede run wilden aanpakken. Maar toen hadden we een probleem in de garage met het starten van de auto, waardoor we niet op het juiste moment naar buiten konden. Daardoor kwam de out-lap in gevaar en vanaf dat moment was het allemaal te ingewikkeld. Het was jammer en het kostte ons Q3, en dat was het dan.'

Norris sterk op P8: 'Niet alles eruit gehaald'

Norris wist wel door te stoten naar Q3 en zette zijn McLaren op een keurige achtste plek, toch is de Brit niet helemaal tevreden. 'Ik ben er blij mee. Ik denk dat we in een goede positie zitten en ik denk niet dat we veel meer hadden kunnen bereiken. De auto was niet helemaal waar we wilden zijn en ik heb het gevoel dat ik er niet alles uit heb gehaald, wat het een moeilijke sessie maakte om te rijden, maar ik denk dat het vandaag voor iedereen lastig was. Ik maakte een fout in mijn laatste ronde die me, zo te zien, een paar posities kostte. Ik ben dus niet de gelukkigste, maar het had veel erger kunnen zijn', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws