Pérez had liever achter Verstappen gestaan: 'Dat was niet echt ideaal' Formule 1
Formule 1

Pérez had liever achter Verstappen gestaan: 'Dat was niet echt ideaal'

Pérez had liever achter Verstappen gestaan: 'Dat was niet echt ideaal'

Sergio Pérez was een beetje verrast door de omstandigheden en het gebruik van de zachte band tijdens de sprintkwalificatie, waarin hij derde werd. De Mexicaan vond dat niet bepaald ideaal, maar hij heeft wel een goede startpositie om wat punten te scoren op zaterdag. De Mexicaan heeft er vertrouwen in dat Red Bull Racing dat ook kan vertalen naar de race op zondag.

De eerste dag van het tweede sprintweekend was een beetje hectisch, aangezien de coureurs en de teams slechts een uurtje de tijd hadden om de auto af te stellen voor de sprintkwalificatie. Het was warm en vochtig in Miami, en de coureurs hoopten zoveel mogelijk rijtijd te krijgen in de eerste en enige vrije training. Charles Leclerc spinde op een smal stukje van de baan en kreeg zijn auto vervolgens niet meer omgekeerd, wat een rode vlag veroorzaakte. Het ging Red Bull alsnog voor de wind tijdens de sprintkwalificatie, aangezien Max Verstappen de poleposition pakte. Leclerc wist Pérez echter nog wel te verslaan.

'Ik denk dat een enkele run op de zachte banden een kwestie is van geluk hebben', zegt Pérez tegenover F1TV na afloop van de sessie in Miami. 'Het is dan vooral de vraag wat de auto gaat doen op de zachte banden en wat de progressie is', vervolgt de Mexicaan. De coureurs gingen eerder in de sessie op de mediums wat tijden zetten. Voor het einde van de kwalificatie gingen ze naar buiten op de band met de rode wangen. Pérez' eerste run leverde hem de snelste tijd op, maar het was niet snel genoeg om zijn teamgenoot en Leclerc achter zich te houden. 'We waren een beetje verrast, en dat was niet ideaal', bevestigt Pérez.

Racepace nog een klein vraagteken

In de eerste vrije training hebben Pérez en Verstappen wel wat longruns kunnen doen, maar vanzelfsprekend niet optimaal. 'We hebben wel wat werk te doen, dus hopelijk kunnen we wat punten scoren in de sprintrace en ons daarna concentreren op de race', vervolgt de coureur uit Guadalajara. 'Met de auto gaan we de goede richting op, hopelijk vormt dat een goed beginpunt.' De Grand Prix van Miami vormde vorig jaar het keerpunt in het seizoen van Pérez. Daarna volgde een reeks teleurstellende kwalificaties, waardoor hij op zondag telkens een inhaalrace te wachten stond. Als het aan Pérez ligt, gebeurt dat dit jaar niet nog een keer.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws