Pérez pakt samen met Verstappen de winst in een kartrace: 'Ricciardo was een beetje een terrorist' Formule 1
Formule 1

Pérez pakt samen met Verstappen de winst in een kartrace: 'Ricciardo was een beetje een terrorist'

Pérez pakt samen met Verstappen de winst in een kartrace: 'Ricciardo was een beetje een terrorist'

Bij de Honda Racing Thanks Day waren veel bekende coureurs aanwezig die in verschillende klassen voorzien worden van Honda-aandrijving, en Formule 1-coureurs Daniel Ricciardo en Sergio Pérez leverden hierbij een dubbelinterview af. Daarbij werd onder meer teruggeblikt op de kartrace, die eerder op de dag een overwinning opleverde voor Pérez en Max Verstappen, en verder kwamen de Super Formula en de winterstop-plannen ter sprake.

Voor Pérez is het de derde keer dat hij aanwezig kon zijn op de Honda-dag. 'Het is geweldig om hier te zijn. Vorig jaar hadden we al zoveel plezier, en nu zijn er nog meer mensen.' Die mensen zagen eerder op de dag hoe Verstappen en Pérez, die samen een team vormden, in een kartrace al snel in kansloze positie leken te zitten nadat Ricciardo de baan afsneed om Verstappen hardhandig in een spin te duwen.

'Daniel was een beetje een terrorist bij Max', zegt Pérez over de Australiër, die naast hem zit en maar meteen uitleg geeft. 'Ik wist dat Max en jij snel zouden zijn.' Dat bleek ook het geval te zijn, want mede dankzij een snelle rijderswissel won het duo alsnog. 'We wisten te overleven, en aan het einde kwam Yuki er nog heel snel aan, maar we wisten hem nog net achter ons te houden', aldus Pérez. 'Ayumu (Iwasa, red.) was ook supersnel.'

Ricciardo onder de indruk van oude auto's

Ricciardo kreeg op de Honda-dag de kans om in een Brabham uit 1965 te rijden op een ingekorte versie van de Twin Ring Motegi in Japan. 'Ik reed in de BT16. Het eerste waar je bij stilstaat, is de veiligheid. Bijna hele lichaam bevond zich buiten de cockpit. Toen wisten ze niet anders, dus toen was het normaal', beseft de 34-jarige.

'Het was wel leuk. Ik heb hier nooit eerder een ronde gereden op het volledige circuit', voegt de AlphaTauri-coureur toe. 'Ik volg de MotoGP al jarenlang, dus ik ken elke bocht, maar ik heb er nooit zelf gereden. Ik houd van de Japanse circuits. Ze hebben vaak veel karakter, en zijn old school, daar houden we als coureurs wel van.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

daniel ricciardo abudhabi alphatauri
Daniel Ricciardo keerde in de zomer van 2023 weer terug in de Formule 1, bij AlphaTauri.

De Honey Badger heeft het duidelijk naar zijn zin gehad. 'Het was leuk, echt heel leuk. Op dit soort dagen, als je het asfalt deel met wat motorrijders of motorcrossers, is dat een hele mooie ervaring. Ik heb er echt van genoten. Ik mocht ook op de motor van Joan Mir zitten (MotoGP-coureur, red.). Ik was al bang door er alleen maar op te zitten', vertelt Ricciardo. Verstappen mag contractueel gezien niet op een MotoGP-motor rijden, dus datzelfde geldt vermoedelijk ook voor de andere coureurs van Red Bull Racing en AlphaTauri.

Pérez kijkt uit naar kerstdiner

Collega Pérez heeft zelf meer aandacht voor de Super Formula-auto's, die tijdens het interview een demonstratierace afwerken. 'Ik richt me altijd op vier wielen, maar ik zou er graag eens op rijden', zegt Pérez over de MotoGP. 'Ik kijk wel vaker naar de Super Formula. Het is zo'n competitief kampioenschap. Ik volg het natuurlijk met Liam (Lawson, red.), en er heeft ook een Mexicaan aan een aantal races meegedaan, Pato (O'Ward, nu IndyCar-coureur, red.). Het is een geweldige raceklasse.'

De Mexicaan is inmiddels al dertien jaar actief geweest in de Formule 1, en startte in 2011 met een Japanse teamgenoot. 'We weten allemaal hoe competitief en ervaren de coureurs zijn in deze klasse. Kamui Kobayashi was mijn teamgenoot tijdens mijn Sauber-dagen. Hij is supergetalenteerd en zei dat het een heel competitief kampioenschap is.' Kobayashi nam na zijn Formule 1-carrière deel aan het Super Formula-kampioenschap, en won daarnaast de 24 Uur van Le Mans en werd wereldkampioen in het World Endurance Championship.

Tot slot blikte Pérez nog vooruit op de rest van de maand, waarin hij nog meer dan voldoende vlieguren zal maken. 'Ik ga terug naar huis, naar Mexico. Daar zal ik een aantal dagen blijven, en dan moet ik terug naar Bakoe, want daar hebben we de FIA-prijsuitreiking. Daarna gaan we nog bij het team langs, en dat is het wel zo'n beetje', somt de 33-jarige op, die vooruit uitkijkt naar de kerstdagen. 'Ik ben dan het liefste thuis met vrienden en familie. Dan heb ik ook de kans om lekker van goed eten te genieten, dus daar kijk ik naar uit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws