Windsor hoopte op dreamteam bij Ferrari: 'Dan was Verstappen waarschijnlijk meegegaan' Opinie
Opinie

Windsor hoopte op dreamteam bij Ferrari: 'Dan was Verstappen waarschijnlijk meegegaan'

Windsor hoopte op dreamteam bij Ferrari: 'Dan was Verstappen waarschijnlijk meegegaan'

Analist Peter Windsor vindt het jammer dat Adrian Newey nooit naar Ferrari is gegaan. Volgens Windsor zou Ferrari de investering inmiddels ruimschoots terugverdiend hebben, en was de kans ook groot geweest dat Max Verstappen de topontwerper was gevolgd richting het Italiaanse team.

Windsor beantwoordde in een recente livestream op YouTube vragen van volgers, waarbij ook het scenario wordt voorgelegd van Verstappen als Ferrari-coureur. Windsor reageert meteen enthousiast. 'Het zou geweldig zijn om Max in een Ferrari te zien', vindt de 71-jarige. Windsor legt meteen de link met Newey, die ook meerdere malen in de buurt kwam van een overstap naar Ferrari, maar inmiddels al achttien jaar actief is bij Red Bull Racing, en daar de laatste jaren aan de nodige successen heeft bijgedragen.

Ferrari moet investeren in grote namen

'Als Ferrari Adrian Newey zes, zeven of acht jaar geleden had ingehuurd, en hem voor mijn part twee miljard had betaald, dan hadden ze al dat geld ruimschoots terugverdiend, omdat ze dan vier of vijf wereldtitels gewonnen hadden', zegt Windsor, zelf een voormalig manager van Ferrari. 'Dat Ferrari dat niet deed, was dom. Als hij naar Ferrari was gegaan, is er geen twijfel dat Ferrari wereldtitels zou hebben gewonnen.'

Windsor voegt daaraan toe dat het aantrekken van een grote naam erin kan resulteren dat er meer grote namen de overstap overwegen. 'Waarschijnlijk zou Max met hem meegegaan zijn, maar zo is het niet gegaan', aldus Windsor. In de jaren negentig bouwde Ferrari ook succesvol aan een topteam door verschillende grote namen aan te trekken, waaronder Michael Schumacher en Jean Todt.

Pérez behoort niet tot de absolute top

Dat Verstappen met kop en schouders boven de rest uitstak in 2023, is goed in de statistieken terug te zien. Sergio Pérez werd uiteindelijk vice-wereldkampioen, maar wordt door Windsor niet gezien als een van de beste coureurs. 'Als je het hebt over wie de op één na beste coureur is, of wie zich met Max kan meten, dan kijk je naar wat ze doen met de auto's die ze hebben. Lewis (Hamilton, red.) doet het erg goed over de lengte van het seizoen met een auto die zoveel tekortkomingen heeft als de Mercedes. Charles Leclerc heeft het ook behoorlijk goed gedaan met Ferrari, vooral in het laatste deel van het seizoen. Dat is waarom Sergio Pérez door velen niet als de op één na beste coureur beschouwd wordt, en zeker niet door mij', geeft Windsor aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws