Pérez pakte tweede testdag anders aan dan Verstappen: 'Moest op zoek naar iets dat hem beviel' Formule 1
Formule 1

Pérez pakte tweede testdag anders aan dan Verstappen: 'Moest op zoek naar iets dat hem beviel'

Pérez pakte tweede testdag anders aan dan Verstappen: 'Moest op zoek naar iets dat hem beviel'

Ook Gianpiero Lambiase, Head of Race Engineering én de race engineer van Max Verstappen bij Red Bull Racing, stond ook tijdens de tweede testdag in Bahrein met een oplettend oog in de garage. Dit keer was het de beurt aan Sergio Pérez om plaats te nemen achter het stuur van de RB20, en ook in dit geval was Lambiase maar wat tevreden over de verrichte werkzaamheden. Het liep niet altijd geheel volgens plan, maar de Brit had verder maar weinig te klagen over de gang van zaken bij Red Bull.

De ochtendsessie van de tweede testdag was net drie uur onderweg toen het toch nog mis leek te gaan op de baan. Een loszittende putdeksel was voldoende reden tot paniek voor de wedstrijdleiding en dus werd de sessie tijdelijk stilgelegd. Niemand had echter gerekend op het volledig afbreken van de ochtendsessie én het verlengen van de middagsessie, en ook bij Red Bull moest er een belangrijke keuze gemaakt worden. Uiteindelijk besloot het team dat Pérez de hele tweede testdag voor zijn rekening zou nemen, en ondanks dat de Oostenrijkse renstal daardoor een andere koers moest kiezen verliep alles verder op rolletjes.

Geluk bij een ongeluk voor Red Bull én Pérez

In gesprek met Motorsport.com sprak Lambiase zijn tevredenheid uit, al verliep de ochtendsessie dus niet helemaal zoals ze voorafgaand op de planning hadden staan. 'Ook de tweede testdag was een goede dag voor het team, vooral wat de verreden kilometers betreft. Dankzij de rode vlag tijdens de ochtendsessie konden we meteen al een streep zetten door de rijderswissel die tijdens de middagpauze op de planning stond, want Pérez zou te weinig testuren draaien als we dat plan gevolgd hadden.' Het was dus nog even aftasten of dit nieuwe plan wel helemaal uit de verf zou komen, maar gaandeweg de verlengde middagsessie werd al snel duidelijk dat het allemaal prima verliep bij de Oostenrijkse renstal.

Uiteindelijk leverde het Red Bull alsnog het gewenste resultaat op: dankzij de 143 ronden die Verstappen op testdag één gereden heeft én de 129 ronden van Pérez tijdens testdag twee heeft de Oostenrijkse renstal nu de meeste kilometers achter de rug. Volgens Lambiase had ook dat feit grote voordelen in petto voor Red Bull, want hierdoor kreeg Pérez de kans om ook op persoonlijk vlak op zoek te gaan naar verbetering. 'We zijn in rap tempo kilometers op de teller aan het zetten en dat is sowieso van groot belang voor de betrouwbaarheid van de auto en de systemen. Maar Pérez is ook druk bezig geweest met het zoeken naar een afstelling die hem bevalt. Hij begon de testdag namelijk met de afstelling waar Max de dag ervoor mee geëindigd was, maar die paste niet helemaal bij hem.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement bij Viaplay af, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws