Pérez richt pijlen op 2024-titel en prijst Verstappen: 'Beste seizoen in de geschiedenis van de sport' Formule 1
Formule 1

Pérez richt pijlen op 2024-titel en prijst Verstappen: 'Beste seizoen in de geschiedenis van de sport'

Pérez richt pijlen op 2024-titel en prijst Verstappen: 'Beste seizoen in de geschiedenis van de sport'

Het 2023-seizoen is voorbij, en dus is het moment aangebroken voor de coureurs om terug te blikken op hun seizoen. Voor Sergio Pérez leverde dat met een tweede plek in de eindstand de beste eindklassering uit zijn carrière op, maar de Mexicaan heeft het vizier al op 2024 gericht. Dat moet het jaar van zijn wereldtitel gaan worden, maakte hij duidelijk.

Pérez beëindigde het seizoen in Abu Dhabi met een vierde plek in de Grand Prix, na een vijfsecondenstraf voor zijn aandeel in het contact met de McLaren van Lando Norris. De Mexicaan is op 285 punten geëindigd, waarmee hij nog niet de helft van het puntentotaal van teamgenoot Max Verstappen heeft gescoord, die op 575 eindigde.

Toch is er aan ambitie geen gebrek bij Pérez. 'Ik wil nog één stapje beter', geeft Pérez aan bij Sky Sports F1, die vervolgens bevestigt dat hij de wereldtitel in 2024 wil winnen. De 33-jarige beseft dat het dan wel een stuk beter zal moeten gaan dan in 2023. 'We moeten meer snelheid en constantheid vinden. Dit jaar was een beetje een achtbaan. Volgend jaar hebben we weer een nieuwe kans. Ik had eerlijk gezegd het idee dat ik niet helemaal één was met de auto van dit jaar.' In 2021 eindigde Pérez als vierde in het kampioenschap; in 2022 werd dat een derde plek, en dit jaar dus een tweede plek.

Pérez blij met einde van het seizoen

'Ik hoop dat we volgend jaar een stuk beter en sterker kunnen zijn. We kwamen aan het einde van het jaar nog sterk terug. De laatste paar races waren veel sterker', vindt de coureur zelf. Pérez eindigde in de laatste acht races slechts één keer op het podium, en startte de laatste tien races niet meer in de top vier. In de laatste zeventien weekenden startte de Mexicaan alleen in België in de top vier, waar hij onder meer profiteerde van een gridstraf voor Verstappen.

Hoewel Pérez ambitieus is, beseft hij wel dat Verstappen een memorabel seizoen heeft afgewerkt. 'We moeten Max ook gewoon complimenten geven. Hij heeft het beste seizoen in de geschiedenis van de sport neergezet. Hij is uitmuntend geweest dit jaar, dus het is ook geweldig voor Max', aldus de Red Bull Racing-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws