Pérez trekt afgenomen rondetijd in twijfel: 'Het was een nachtmerrie' Formule 1
Formule 1

Pérez trekt afgenomen rondetijd in twijfel: 'Het was een nachtmerrie'

Pérez trekt afgenomen rondetijd in twijfel: 'Het was een nachtmerrie'

Terwijl Max Verstappen poleposition veroverde voor Red Bull Racing, moet teamgenoot Sergio Pérez net als in Las Vegas aan een inhaalrace beginnen om opnieuw op het podium te eindigen. De Mexicaanse coureur omschreef zijn Q3-sessie achteraf als een 'nachtmerrie' en trekt in twijfel of hij wel buiten de witte lijnen kleurde.

Pérez had in Q1 al een setje banden meer nodig dan Verstappen, en moest zijn eerste Q3-ronde daardoor op gebruikte banden rijden. Die tijd bleek uiteindelijk goed genoeg te zijn voor de negende tijd. Zijn tweede Q3-ronde had een zesde startpositie kunnen opleveren, maar de 33-jarige moest die tijd inleveren vanwege het overschrijden van de baanlimieten, een probleem waar de Mexicaan het eerder dit seizoen ook al lastig mee had, onder andere in Oostenrijk en Qatar.

'Het was niet echt ideaal', concludeerde Pérez dan ook bij F1TV. 'Het is heel vervelend dat mijn rondetijd verwijderd werd. Dat doet pijn. We hadden niet de beste Q3-sessie. Ik maakte een fout in bocht 6, waardoor ik een paar tienden liet liggen, maar verder konden we in ieder geval nog als zesde starten, maar nu ik die tijd kwijtraak, wordt het nog wat lastiger.' Voor Pérez betekent dit dat hij in de laatste zeventien weekenden maar één keer in de top vier mocht starten.

Inhaalrace op het programma

De zwakke kwalificatie-uitslag betekent dat Pérez weer eens voor een inhaalrace staat. 'Ik denk dat de race lang zal zijn, en dat er van alles kan gebeuren. De bandendegradatie zal het belangrijkste punt zijn, dus we gaan zien wat we kunnen doen', aldus de 33-jarige, die ook bij Viaplay gefrustreerd overkwam. 'Het is zonde, want we hadden een geweldige kwalificatie tot Q3. In Q3 was het een nachtmerrie, en daarna hadden we ook nog het probleem met de track limits. Ik weet nog niet zo zeker of ik wel buiten de lijnen zat. Het is lastig om te zeggen, maar normaal gesproken gaan ze ook niet af op de onboardbeelden. Dit is zonde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws