Pérez vermoedt 'blind de race in te gaan na labyrintische training' Formule 1
Formule 1

Pérez vermoedt 'blind de race in te gaan na labyrintische training'

Pérez vermoedt 'blind de race in te gaan na labyrintische training'

Sergio Pérez denkt dat het ingaan van de race op zondag een beetje blind gaat worden omdat de trainingen op de vrijdag zo chaotisch waren. Op de vrijdagochtend kampte het Albert Park Street Circuit met een GPS-probleem, wat veel chaos veroorzaakte op de baan, en tijdens de tweede vrije training begon het te regenen. Kortom, het was niet een ideale vrijdag.

De eerste vrije training in Melbourne kende wat uitstapjes van de Mexicaan, vanwege een probleem met de GPS schoot hij naast de baan en kon hij er geen goede ronde in krijgen. De eerste sessie werd stilgelegd vanwege dat probleem, en daardoor kon Pérez geen kwalificatierun doen. Dat gebeurde nog een keer in de tweede vrije training, maar toen kwam het door de regen. Met het verkeer op de baan aan het begin van de sessie leek het een labyrinth op asfalt.

'Het was een beetje een gekke dag. Vooral toen we naar P2 gingen. Het voelde alsof veel mensen nog steeds problemen hadden met GPS-gegevens!', grapte Perez bij Formula1.com nadat hij in de eerste training als derde was geëindigd en in de tweede sessie als zevende. 'Het was gewoon een puinhoop, ik kon er 's middags geen ronde in krijgen. We hebben enkele wijzigingen aangebracht die goed leken te werken in sector één, sector twee, maar dat is eigenlijk niet veelzeggend.'

Pérez verwacht drukke zaterdag: 'Er is morgen genoeg te doen'

Aangezien de coureurs niet optimaal hun programma's konden uitvoeren op de vrijdag, hebben ze daar nog heel even tijd voor op de zaterdagochtend. Er is nog één trainingssessie voorafgaand aan de kwalificatie. 'Ik denk dat er morgen genoeg te doen is, eigenlijk veel te veel voor VT3, dus ik denk dat we op de één of andere manier een beetje blind de race in gaan, wat interessant zou moeten zijn', sluit de Mexicaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws