Marko verkiest afstelling Pérez boven Verstappen: 'RB19 is misschien iets te gevoelig' Formule 1
Formule 1

Marko verkiest afstelling Pérez boven Verstappen: 'RB19 is misschien iets te gevoelig'

Marko verkiest afstelling Pérez boven Verstappen: 'RB19 is misschien iets te gevoelig'

Max Verstappen is nog niet tevreden met zijn afstelling voor de Grand Prix van Australië, zo legt Helmut Marko uit bij Sky Sports Deutschland. Volgens de motorsportchef van Red Bull Racing werkt de afstelling van teamgenoot Sergio Pérez vooralsnog beter in Melbourne.

Marko spreekt van een conservatievere afstelling bij de Mexicaan, waar Verstappen blijkbaar voor een wat agressievere set-up is gegaan. 'Misschien moeten we qua afstelling voor een wat stabielere auto gaan', vraagt Marko zich hardop af. 'We zijn snel, maar misschien is de auto nog iets te gevoelig.' Verstappen zou het volgens de Oostenrijker vooral moeten hebben van meer neerwaartse druk.

Pérez is daarentegen meer te spreken over zijn afstelling en Marko beaamt dat. 'De meer conservatieve afstelling van Pérez werkt hier beter', aldus de Grazer, die een spannend gevecht verwacht tijdens de race op zondag. 'Fernando Alonso is erg snel, maar wij hebben nog ruimte voor verbetering', besluit de adviseur van Red Bull, dat met Verstappen nog de snelste was tijdens de eerste vrije training.

Verstappen meteen snel, Pérez vindt zijn draai

In de tweede vrije training werd de tweevoudig wereldkampioen derde, al kreeg hij door een plotselinge regenbui niet al te veel kansen om zijn rondetijd in het droge te verbeteren. Alonso was de snelste man in de laatste sessie van de vrijdag, voor Ferrari's Charles Leclerc. Pérez werd derde en zevende in respectievelijk de eerste en tweede vrije training.

Verstappen en Pérez opnieuw in de favorietenrol voor de Grand Prix van Australië! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws