Verstappen zoekende in Australië: 'Dan kom je nooit echt in je ritme' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen zoekende in Australië: 'Dan kom je nooit echt in je ritme'

Verstappen zoekende in Australië: 'Dan kom je nooit echt in je ritme'

Max Verstappen is blij met hoe zijn auto voelde, maar vindt het nog lastig om een goed ritme te vinden. De coureur van Red Bull Racing werd eerste en derde in respectievelijk de eerste en tweede vrije training. Door de verregende middagsessie in Australië is het nog een beetje zoeken naar stappen voor zaterdag.

Verstappen merkte een gebrek aan grip, zo vertelt hij op zijn officiële site. 'Dat was vorig jaar ook al. Het is moeilijk om de banden te laten werken. Dus het is heel moeilijk als je naar buiten gaat en meteen wilt pushen. En met die onderbrekingen en rode vlaggen die we tijdens de eerste sessie hadden, kom je nooit echt in je ritme. Maar we gaan vrijdagavond naar de data kijken om te zien wat we morgen moeten doen om de juiste keuzes te maken.'

'De auto voelde wel goed', gaat de tweevoudig wereldkampioen verder. 'Al is het nu moeilijk te zeggen. We kwamen nooit echt in een window waarin ik het gevoel had dat ik de banden helemaal onder controle had.' Vrijdagavond moet er worden gezocht naar goede stappen voor de dag erna. 'Maar dat zal wel goed komen. Zaterdag wordt het waarschijnlijk droog. Dus we gaan ons gewoon daarop focussen. Dan is het al moeilijk genoeg denk ik.'

Verstappen volledig hersteld van buikgriep

Verstappen voelt zich wel weer helemaal in orde. Twee weken geleden was de Nederlander nog herstellende van een buikgriep, wat zijn voorbereiding op de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet makkelijker maakte. Ook tijdens het weekend ging het nog niet helemaal lekker. 'Het gaat nu goed. Zo wil je je voelen. Dat is ook belangrijk om goed het weekend in te gaan', aldus de 25-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws