Pérez wijt opstartfase bij Red Bull aan extreem korte testperiode Formule 1
Formule 1

Pérez wijt opstartfase bij Red Bull aan extreem korte testperiode

Pérez wijt opstartfase bij Red Bull aan extreem korte testperiode

Sergio Pérez is er zeker van dat hij in 2022 wat constanter goede Grand Prix-weekenden neer kan gaan zetten. Afgelopen jaar was de coureur nieuw bij het team van Red Bull Racing, maar kon hij niet echt aansluiten bij zijn teamgenoot Max Verstappen. Gedurende het seizoen pakte de Mexicaan één overwinning en stond hij nog vier keer op het podium. Tijdens de laatste race in Abu Dhabi was Pérez wel goud waard voor zijn teamgenoot.

In 2020 werd het duidelijk dat er geen toekomst was voor Pérez bij het team van Aston Martin. Hierop besloot Red Bull de dan nog enkelvoudig racewinnaar op te pikken als teamgenoot van Verstappen. Het werd al vroeg duidelijk dat hij niet kon tippen aan de snelheid van de Nederland. Vooral tijdens de kwalificaties was Pérez vaak niet in de top-vijf te bekennen. Toch is de coureur ook volgend seizoen te zien in de kleuren van de Oostenrijkse renstal.

'Mensen vergeten vaak dat het best lastig is om over te stappen naar een ander team', legt Pérez uit tegenover Speedweek. 'Ik kwam van een hele andere filosofie en daarbij moest ik snel wennen aan een andere krachtbron en chassis. Het hielp ook niet dat we maar anderhalve dag hadden om te testen voordat het seizoen begon. Desondanks ben ik best blij met dit jaar. Natuurlijk had ik graag meer willen laten zien, maar ik kan alleen nog maar sterker worden.'

Pérez begon auto beter te begrijpen

Na de zomerstop leken de resultaten van Pérez wat consistenter te worden. Met de races in Turkije, de Verenigde Staten en Mexico wist hij drie keer op rij op het podium te staan. Volgens de rijder zelf is daar wel een verklaring voor. 'Veel details vielen eindelijk een beetje op hun plek. Ik begreep eindelijk hoe ik meer uit de auto kon krijgen. Dat werd ook duidelijk in mijn resultaten. Alle subtiliteiten kwamen naar boven, omdat we wat gedetailleerder te werk gingen', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws