Periode met Renault-motor deprimeerde Newey: 'Konden nooit kampioen worden' Formule 1
Formule 1

Periode met Renault-motor deprimeerde Newey: 'Konden nooit kampioen worden'

Periode met Renault-motor deprimeerde Newey: 'Konden nooit kampioen worden'

Adrian Newey kan zich herinneren dat de eerste jaren van het hybride tijdperk in de Formule 1 behoorlijk deprimerend waren voor Red Bull Racing. De motorleverancier van de Oostenrijkse renstal was Renault, maar de Franse autofabrikant wist geen goede krachtbron op de markt te brengen. Ondanks dat Red Bull niet veel successen kon boeken, bleef het team hecht. Uiteindelijk ging het in de samenwerking met Honda wel goed voor Red Bull.

De samenwerking tussen Red Bull en Renault kwam na het 2018-seizoen ten einde. De Oostenrijkse renstal was allesbehalve tevreden over de geleverde motoren en dat onderdeel was juist cruciaal in het nieuwe tijdperk van de Formule 1. 'Je moet een behoorlijke motor hebben', wordt Newey geciteerd door de officiële website van de Formule 1. 'We zijn het hybride tijdperk ingegaan en Renault heeft het verkeerd gedaan, dus dat was behoorlijk deprimerend.'

Horner: 'Honda deelde dezelfde passie als wij'

Mercedes was het team dat wel goed uit de reglementen kwam. Dat leverde de Duitse renstal acht constructeurstitels op en juist veel chagrijn bij Red Bull. 'Je besefte dat als je spectaculair werk deed, je misschien af en toe een race kon winnen, maar dat je nooit kampioen zou worden. Dat was een reset. Ik denk dat één van de kwaliteiten van het team is dat we onze hoofden niet lieten hangen en door die periode heen kwamen, zodat we toen we weer een goede krachtbron hadden met een samenwerking met Honda.'

Christian Horner sluit zich aan bij de woorden van de ingenieur. De Red Bull-teambaas zag dat het belangrijk was dat zowel de Oostenrijkse renstal als Honda met de neuzen dezelfde kant op stonden. 'Het belangrijkste was het team bij elkaar houden, ons focussen op de dingen die we konden beheersen. We zagen tijdens die periode veel loyaliteit. Honda deelde dezelfde passie als wij, we namen dat risico en we konden toen echt de basis leggen voor een titelstrijd', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws