'Power Ranking': Verstappen pakt de leiding, met Hamilton vlak achter hem Formule 1
Formule 1

'Power Ranking': Verstappen pakt de leiding, met Hamilton vlak achter hem

'Power Ranking': Verstappen pakt de leiding, met Hamilton vlak achter hem

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Canada zijn binnen. Het was een enerverend weekend. Max Verstappen krijgt het hoogste cijfer van dit weekend. Op de tweede plek, met een kleine afstand, staat Lewis Hamilton. Carlos Sainz wist op de derde plek te eindigen.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Canada is de balans weer opgemaakt door het jurypaneel. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Oud-rivalen Verstappen en Hamilton de beste coureurs in Montreal 

Verstappen en Hamilton hebben hoge ogen gegooid met hun prestaties tijdens de Grand Prix van Canada. Verstappen pakte wederom de winst en vergroot daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap. Hij liet dit weekend een geweldige vertoning zien van het behouden van zijn poleposition. Zo beheerste hij de natte omstandigheden, had hij een ontzettend goede kwalificatie en leidde hij meer dan 50 ronden op weg naar een eerste overwinning in Montreal. De jury was erg onder de indruk en gaf hem een 9.6.

Op een klein afstandje van de eerste plaats staat Lewis Hamilton, op de tweede plek van de Power Ranking. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde op de derde plek van de race en kwalificeerde zich op een indrukwekkende vierde plaats achter Carlos Sainz. Hij heeft misschien geluk gehad met de uitval van Sergio Perez, maar hij maakte daar slim gebruik van. De juryleden gaven de Mercedes-coureur een respectable 8.6.

Sainz en een verrassende nieuweling 

De top drie wordt afgesloten door runner-up Carlos Sainz. Die tijdens de race dit weekend, flink op de hielen zat van Verstappen. Hij had misschien niet de beste kwalificatie, maar hij maakte op de zondag erg indruk. Hij gaf alles op alles om de leiding van Verstappen los te wrikken. Die inspanningen waren tevergeefs, maar de jury zag zijn intenties in. Hij is derde in het klassement met een 8.4.

Op de vierde plaats staat een verrassende nieuweling, hij eindigde op de achtste plaats in de race maar had een geweldig resultaat op zondag. Zhou Guanyu staat daarom op de vierde plek in het klassement. De jonge coureur is goed bezig en had weer een fantastische race in Montreal. Hij bereikte Q3 met een P10 in de kwalificatie en maakte twee plaatsen goed in de race. De jury zag dit ook en gaf Zhou een verdiende 8.

Een gedeelde vijfde plaats

Er zijn twee coureurs die de top vijf mogen afsluiten deze week. George Russell en Fernando Alonso maakten beide indruk om in de top vijf van deze lijst te staan. Russell heeft hier wel vaker in gestaan en behoudt zijn streak met een P4. Een late pitstop verhinderde Russell om te strijden voor de laatste podiumplek, maar de juryleden scoorden hem hoog met een 7.8.

Dit plekje moet hij delen met de ervaren Fernando Alonso. Tijdens de kwalificatie haalde hij P2 en liet hij Alpine dromen, maar hij kon dit zondag niet helemaal vasthouden. Hij raakte achter op de snellere auto’s en verloor omdat hij niet goed anticipeerde op de VSC. Door een tijdstraf van vijf seconde zakte Alonso van de zevende naar de negende plaats. Toch verdient hij om in de top vijf te staan volgens de jury, met een 7.8.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws