'Power Rankings': Verstappen moet genoegen nemen met derde plek, Leclerc krijgt hoogste cijfer Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': Verstappen moet genoegen nemen met derde plek, Leclerc krijgt hoogste cijfer

'Power Rankings': Verstappen moet genoegen nemen met derde plek, Leclerc krijgt hoogste cijfer

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Oostenrijk zijn binnen. Charles Leclerc wordt beloond met het hoogste cijfer na een zeer dominante overwinning in de thuisrace van Red Bull Racing. Max Verstappen kwam als tweede over de streep op de Red Bull Ring, en zijn prestatie is voldoende voor het derde hoogste cijfer. Tussen de titelconcurrenten staat Mick Schumacher. De coureur van Haas eindigde voor de tweede week op rij in de punten, nadat hij, na meerdere gevechten op de baan, op de zesde plek wist te finishen.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Oostenrijk is de balans weer opgemaakt door het jurypaneel. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Hoogste cijfer voor Leclerc, ook Sainz scoort goed ondanks uitvalbeurt

De F1-75 van Ferrari was zeer dominant in de achtertuin van Red Bull. De auto van Verstappen en Sergio Pérez vrat de banden op, waardoor het voor de Nederlander uiteindelijk geen zin had om Leclerc te proberen te beteugelen. De Monegask was een stuk sneller dan zijn titelconcurrent, en wist hem gedurende de race drie keer in te halen. Aan het einde van de race kreeg de Ferrari-rijder nog te maken met problemen. Zijn gaspedaal wilde niet meer terug naar nul procent. Desondanks was Leclerc nog snel genoeg om Verstappen achter zich te laten.

Carlos Sainz was gedurende de Grand Prix ook sneller dan Verstappen. In de derde stint kwam de Spanjaard heel dicht bij de Red Bull-coureur, en stond hij op het punt om hem in te halen. Desondanks werd deze kans hem ontzegd door zijn eigen auto. De krachtbron aan de achterzijde van de F1-75 plofte, waardoor Sainz zijn auto moest parkeren. De Ferrari-coureur kon op zondag niet tippen aan de snelheid van zijn teamgenoot, maar een tweede plek had er zeker in gezeten. Dat levert hem een 8,4 op, en de vijfde plek voor dit weekend.

Schumacher scheidt Verstappen en Leclerc

Verstappen kwam vlak achter Leclerc over de streep, maar in de 'Power Rankings' staat hij niet direct achter de vijfvoudig racewinnaar. De regerend wereldkampioen moet het namelijk doen met een derde plek. Een 8,8 is een mooi cijfer, en daarmee behoudt hij ook zijn eerste plek in het algehele klassement. De Nederlander kende een prima weekend tot aan de hoofdrace op zondag. Verstappen wist namelijk de sprintrace op poleposition te starten en dat om te zetten in een overwinning.

Schumacher is de coureur die tussen de twee titelrivalen in staat. De coureur van Haas wist opnieuw punten te scoren voor zijn team, en werd zelfs door de fans gezien als de Drive of the Day. Het is dan ook niet vreemd dat de 'Power Rankings' de jonge Duitser een prima score geven. In de sprintrace liep Schumacher de punten nog mis, maar op zondag kwam hij als zesde over de streep, waardoor hij zijn goede vorm van de afgelopen weken vast heeft weten te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws