Lawson stiekem teleurgesteld na verrassende elfde plek: 'Ik was zo dicht bij de punten' Formule 1
Formule 1

Lawson stiekem teleurgesteld na verrassende elfde plek: 'Ik was zo dicht bij de punten'

Lawson stiekem teleurgesteld na verrassende elfde plek: 'Ik was zo dicht bij de punten'

Na zijn tweede race in de koningsklasse van de motorsport blijft Liam Lawson enigszins teleurgesteld achter. De jonge Nieuw-Zeelander werd opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Daniel Ricciardo en blijft waarschijnlijk nog enkele races hangen. Tijdens zijn tweede race op het circuit van Monza wist Lawson verrassend naar de elfde plek te klimmen, maar toch is het jonge talent niet volledig tevreden met zijn prestatie.

In Zandvoort kwam Daniel Ricciardo terecht in een incident met McLaren-coureur Oscar Piastri, waardoor hij een botbreuk in zijn hand opliep. Ricciardo kon dus niet terugkeren in de auto, en dus moest AlphaTauri op zoek naar een vervanger. De keuze was snel gemaakt, en het team besloot Lawson in ieder geval voor de overige sessies dat weekend in te zetten. Zo gezegd zo gedaan, dus sprong de Nieuw-Zeelander op de zaterdag in de auto voor zijn enige training dat weekend. AlphaTauri doet het al het hele seizoen verre van goed en ook van Lawson werd niet verwacht dat hij meteen hoge ogen zou gooien, maar voor een debuut zag het er daar prima uit.

Op het circuit van Monza zag het er daarentegen een stuk verrassender uit. Tijdens de kwalificatie op zaterdag behaalde Lawson Q2, samen met teamgenoot Yuki Tsunoda. Dat was op zichzelf al een hele prestatie in een veld dat zo sterk presteert, maar als kers op de taart gooide Lawson er op de zondag nog een schepje bovenop. Tsunoda viel al voor de start van de race uit met motorproblemen, maar Lawson kwam als elfde over de streep en was de held van het weekend voor AlphaTauri. Toch is de Nieuw-Zeelander zelf teleurgesteld over het mislopen van punten.

Racen in de Formule 1 toch ingewikkelder dan gedacht, maar Lawson voelt zich steeds comfortabeler

Tegenover SpeedWeek geeft Lawson toe dat hij wel zich steeds beter begint te voelen achter het stuur van de AlphaTauri-bolide, maar de race heeft een bittere nasmaak. ‘Het gaat steeds beter en ik voel me steeds comfortabeler, maar ik ben gewoon teleurgesteld door de race.’ De Nieuw-Zeelander zag hoe de AlphaTauri-bolide mogelijk de juiste snelheid had om punten te scoren deze race, maar naar zijn eigen gevoel liep hij de kans op punten al mis bij de start. ‘Ik had echt een slechte start, en daar verloren we eigenlijk alle kans op punten al.’

Vanaf de elfde plek kan hij de punten bijna ruiken, dus de bittere nasmaak van zijn relatief goede prestatie zal waarschijnlijk nog wel even blijven hangen. ‘Het is heel zuur dat ik zo dichtbij was, maar het gewoon niet heb gehaald.’ Toch zijn er ook positieve punten op te noemen aan het raceweekend in Monza, geeft Lawson toe. ‘Ik voelde me beter voorbereid als ik eerlijk ben, maar helaas was het net niet genoeg om punten te scoren.’ De grootste uitdaging voor de jonge Nieuw-Zeelander waren voornamelijk de procedures achter het stuur. ‘Er is een hoop dat je achter het stuur zelf nog moet doen, en dat neemt vaak een hoop tijd in beslag.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws