Ricciardo geeft de hoop op Red Bull-plekje niet op: 'Op korte termijn gaat het niet gebeuren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo geeft de hoop op Red Bull-plekje niet op: 'Op korte termijn gaat het niet gebeuren'

Ricciardo geeft de hoop op Red Bull-plekje niet op: 'Op korte termijn gaat het niet gebeuren'

Daniel Ricciardo heeft de hoop op een Red Bull Racing-stoeltje nog altijd niet opgegeven. De Australiër zou graag zijn Formule 1-carrière bij zijn voormalige team willen eindigen, maar ziet dat op de korte termijn nog niet gebeuren. Voor nu focust Ricciardo zich daarom op het verbeteren van zijn resultaten en het behouden van zijn Visa Cash App RB-plekje.

Ricciardo reed tussen 2014 en 2018 al voor de Oostenrijkse renstal, en is sinds 2023 weer terug bij de Red Bull-familie als coureur voor Red Bulls zusterteam Visa Cash App RB. Recentelijk werd bekend dat Sergio Pérez een contract van twee jaar heeft getekend om als Red Bull-coureur aan te blijven, maar Ricciardo ziet het nog niet somber in voor zijn eigen kansen om bij zijn voormalige team terug te keren. 'Ik denk niet dat het iets betekent als: dat is het dan, in termen van (mijn vooruitzichten, red.)', vertelde de Australiër aan de internationale media, waaronder PlanetF1, toen hem gevraagd werd wat Pérez' nieuwe contract betekende voor zijn eigen toekomst. 'Ik zie het niet als: Oh, misschien krijg ik geen kans.'

Ricciardo's beste resultaat van het huidige seizoen tot nu toe was P4 tijdens de sprintrace in Miami, en de Australiër lukte het alleen tijdens de hoofdrace in Canada om in de top tien te rijden. Ricciardo zegt daarom ook zelf dat hij zijn prestaties moet verbeteren om een kans te maken op een Red Bull-stoeltje. 'Ik wil dat mijn seizoen beter verloopt dan het nu doet, om echt dat soort kansen te kunnen krijgen. Ik ben ook realistisch.'

Focus op RB

De Australiër ziet zijn Visa Cash App RB-team, hoewel nog langzaam, beter worden, en legt de focus voor nu dan ook op het behouden van zijn RB-stoeltje. 'Dat (behouden van RB-plekje, red.) was al waar mijn hoofd naar stond, want ik wist dat Miami (goed, red.) was, maar ik heb niet echt genoeg gedaan om echt haren te doen rijzen. Ik probeer dat gewoon meer te doen en dat is het', aldus Ricciardo. 'Ik houd mezelf waarschijnlijk verantwoordelijk voor het feit dat ik niets spectaculairs heb gedaan. En als je natuurlijk probeert te vechten voor een toppositie, moet je echt geweldige dingen doen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Ricciardo geeft de hoop op Red Bull-plekje niet op: 'Op korte termijn gaat het niet gebeuren'
Ricciardo behaalde zijn beste resultaat in een hoofdrace dit jaar in Canada: P8 (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

Ricciardo ziet het daarom niet gebeuren dat hij op de korte termijn terugkomt bij Red Bull, maar hoopt op de lange termijn toch nog één keer achter het stuur van een Red Bull-bolide plaats te mogen nemen. 'Ik zeg daarom dat ik niet denk dat het betekent dat het nooit zal gebeuren, (Red Bull, red.) is nog steeds een plek waar ik graag mijn carrière zou beëindigen, maar op de korte termijn gaat dat duidelijk niet gebeuren.' Terwijl Ricciardo nog wat op een contractverlenging bij zijn huidige RB-team, heeft teamgenoot Yuki Tsunoda al de zekerheid dat hij in 2025 voor Red Bulls zusterteam mag blijven rijden.

Ricciardo's plan van aanpak

De man uit Perth heeft ondertussen al wel een plan van aanpak gesmeed om zijn toekomst bij de Red Bull-familie veilig te stellen. 'Meer rechter pedaal, minder linker. Ik weet dat ik nog steeds de snelheid heb, dus dat is niet echt een plek waar ik naar kijk', is Ricciardo nog altijd zelfverzekerd. 'Ik denk dat ik op dit moment voor die consistentie een beetje te hard moet vechten. Ik denk niet dat ik alles overhoop hoef te halen, maar het gaat erom dat ik hier en daar een of twee veranderingen aanbreng. Zo kan ik mezelf net dat beetje extra geven om een weekend soepeler te laten verlopen en dat momentum vast te houden', aldus de Australiër.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws