Ricciardo wijdt uit over band met Verstappen: 'Betere relatie na vertrek' Formule 1
Formule 1

Ricciardo wijdt uit over band met Verstappen: 'Betere relatie na vertrek'

Ricciardo wijdt uit over band met Verstappen: 'Betere relatie na vertrek'

Daniel Ricciardo is ingegaan op de relatie die hij heeft met Max Verstappen. Al sinds hun Red Bull Racing-tijd was duidelijk dat de twee goed met elkaar overweg konden, al was het destijds een stuk gecompliceerder omdat ze ook elkaar rivalen waren. Nadat de Australiër vertrok naar Renault werd het makkelijker voor beiden en kunnen ze nog beter met elkaar overweg.

Voor Ricciardo is het duidelijk wanneer hem door Motorsport.Nextgen-Auto wordt gevraagd naar welke teamgenoot het sterkst was. 'Als ik aan mijn teamgenoten denk, is Max degene die eruit springt. Hij is de eerste die in me opkomt omdat hij de teamgenoot is die ik het langst heb gehad in de Formule 1', zo geeft hij aan dat het niet alleen met de kwaliteiten van de Nederlander te maken heeft.

De twee pushten elkaar tot het uiterste. 'We stimuleerden elkaar, soms ten goede of ten kwade, en of het nu een gepassioneerde rivaliteit was of een respectvolle intensiteit, we haalden het beste uit elkaar naar boven. We hebben er allebei van geprofiteerd. Dus natuurlijk hadden we een rivaliteit met Max, maar ik denk dat we elkaar altijd respecteerden', zo vertelt hij dat beide mannen elkaar niet de tent uitvochten.

Na vertrek Ricciardo nog beter samen

Dat de beide mannen zo erg aan elkaar gewaagd waren, maakte het niet gemakkelijker, zeker omdat de twee het buiten de baan juist goed met elkaar kunnen vinden. 'De relatie was niet gemakkelijk, maar toen ik Red Bull verliet, ontstond er een betere relatie omdat we geen directe rivalen meer waren. Dus ik denk dat we veel respect voor elkaar hadden, daarna zijn we verder gegaan en sindsdien kunnen we nog beter met elkaar opschieten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws