Verschuur haalt uit naar De Vries: 'Voor mij een kansloze pannekoek' Formule 1
Formule 1

Verschuur haalt uit naar De Vries: 'Voor mij een kansloze pannekoek'

Verschuur haalt uit naar De Vries: 'Voor mij een kansloze pannekoek'

Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, is geen fan van Nyck de Vries, zo blijkt uit zijn woorden. De Nederlander, die bekend staat om zijn harde uitspraken, laat weten dat de Fries enorm overschat wordt en dat de prestaties die hij tot nu toe heeft gehaald, eigenlijk niet zoveel voorstellen. Hij ziet het dan ook niet zitten dat de Nederlander in de Formule 1 komt rijden.

In het Race Café van Ziggo Sport toont Verschuur zich uitermate kritisch op de 27-jarige Nederlander. 'Hij is voor mij een kansloze pannenkoek', zo opent hij zijn relaas. De kampioenschappen die De Vries heeft weten te behalen, stellen in zijn ogen niet veel voor. 'Formule 2-kampioen worden na drie jaar, poeh poeh, dat waren wij ook nog wel geworden', zo zegt hij cynisch.

Ook het wereldkampioenschap in de Formule E is geen grootse prestatie in de ogen van de Nederlander. De Vries heeft immers gewoon geprofiteerd van het uitvallen van anderen. 'In de Formule E vallen er acht jongens uit en dan wordt hij kampioen', zo stelt Verschuur, die het ook op persoonlijk vlak niet kan vinden met de Nederlandse coureur. 'Weet je wat nog erger is, de arrogantie van die gozer.'

De Vries hoopt op zitje in F1

De laatste maanden gingen er geruchten rond dat De Vries een goede kans heeft op een zitje in de Formule 1. Zo zou hij Nicholas Latifi kunnen vervangen aan het eind van het seizoen, en nadat hij de Canadees in de vrije training die hij voor Williams mocht verrijden wist te verslaan, lijken die kansen alleen maar toegenomen. Later dit jaar gaat De Vries ook nog een training rijden voor Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws