Sainz heeft sleutel in handen: coureur 'absoluut een optie' voor Mercedes Formule 1
Formule 1

Sainz heeft sleutel in handen: coureur 'absoluut een optie' voor Mercedes

Sainz heeft sleutel in handen: coureur 'absoluut een optie' voor Mercedes

Carlos Sainz lijkt er weer een optie bij te hebben als het aankomt op aankomend seizoen. De Ferrari-rijder wordt volgend jaar vervangen door Lewis Hamilton, maar heeft zelf nog geen beslissing genomen over zijn eigen toekomst. De kans dat er een soort ruildeal komt met Mercedes is nog altijd reëel. Toto Wolff heeft de deur dan ook weer open gezet voor de komst van de Madrileen.

De rijdersmarkt zit op dit moment nog even op slot, aangezien Sainz nog een keuze moet maken over zijn toekomst. Er zijn meerdere stoeltjes beschikbaar voor de Spanjaard, aangezien hij opties heeft bij Audi, Williams, Alpine en nu ook weer Mercedes. Wolff heeft aangegeven dat de huidige Ferrari-coureur 'absoluut nog een optie is voor 2025', weet Autosport te melden. Sainz heeft hiermee niet alleen de sleutel van zijn eigen toekomst in de Formule 1 in handen, maar ook voor een aantal andere rijders.

Eentje daarvan is Antonelli. De Formule 2-coureur wordt ook al een tijdje gelinkt aan het stoeltje naast George Russell, maar het team van Mercedes neemt voorlopig zijn tijd. Bovendien kent de Italiaan nog geen geweldig seizoen in de Formule 2. 'Zijn loopbaan in karting en juniorklassen is ongeëvenaard en daardoor wordt de druk alleen maar groter. Het is zoals zijn vader zegt: Een kampioen moet in het diepe worden gegooid en moet dan zwemmen. Dat is iets wat Kimi moet leren.'

Andere coureur mogelijk aantrekkelijker voor Audi dan Sainz

De meeste teams waar Sainz aan gelinkt wordt, hopen op een langdurige samenwerking. Teams als Audi (nu nog Kick Sauber), Williams en Alpine moeten weg omhoog zien te vinden en daarvoor hopen de renstallen op een ervaren coureur die lang aan het team verbonden wil blijven. Sauber heeft Nico Hülkenberg al weten te overtuigen, maar is het dus het wachten op Sainz. Hoe langer de Spanjaard wacht met het maken van een beslissing, des te groter de kans is dat Valtteri Bottas bij het team zal blijven.

De Fin wil een langere deal tekenen in de Formule 1, maar er zijn meerdere kapers op de kust. Zhou Guanyu en Esteban Ocon zijn ook nog op zoek naar een zitje. 'We hebben altijd gezegd dat we in 2025 willen beginnen met de coureurs die het fabrieksteam van Audi zullen vormen', geeft Alessandro Alunni Bravi aan tegenover Motorsport.com. 'We willen niet na één jaar veranderen, dat is belangrijk voor ons. We leggen op tafel wie we zijn, waar we willen zijn en wat we doen om dit doel te bereiken. Natuurlijk is er een reis die we samen moeten maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws