Sainz ontevreden over sprintkwalificatie: 'Rare verandering van de auto tussen sessies' Formule 1
Formule 1

Sainz ontevreden over sprintkwalificatie: 'Rare verandering van de auto tussen sessies'

Sainz ontevreden over sprintkwalificatie: 'Rare verandering van de auto tussen sessies'

Ferrari-coureur Carlos Sainz wist het tot SQ3 te schoppen tijdens de sprintkwalificatie. Met een rondetijd van 1:28,103 zette hij de vijfde snelste tijd neer. Teamgenoot Charles Leclerc was sneller en kwam als tweede over de finishlijn. Toch zegt de Spanjaard absoluut niet tevreden te zijn met door hem behaalde resultaat. Hij merkte een groot verschil tussen de eerste vrije training en de sprintkwalificatie.

'Er was een rare verandering te merken in het gedrag van de auto tussen de eerste vrije training en de sprintkwalificatie', vertelt Sainz voor de camera van F1TV. De Spanjaard zette tijdens de eerste vrije training de derde snelste tijd neer van 1:28,711. Zijn tijd tijdens SQ3 was beter, 1:28,103, maar niet genoeg om in de top 3 te eindigen.

Moeilijk om grip te krijgen

De baantemperatuur in Miami lag erg hoog tijdens de eerste vrije training, maar daalde enigszins tijdens de sprintkwalificatie. Het vinden van grip op de baan bleef moeilijk voor de meeste rijders. Zo ook voor Sainz. 'Het was erg lastig om grip te vinden. Het was ook lastig om de ronden met elkaar te verbinden en om de sectoren met elkaar te verbinden. Dat is iets waar we naar moeten gaan kijken, want ik heb het de hele kwalificatie moeilijk gehad.'

Zodra de banden werden gewisseld en Sainz op de zachte band kon gaan rijden, merkte hij verbetering op. 'Toen we op de zachte band gingen rijden, had ik een beetje een goede ronde. Maar toen maakte ik een fout in bocht 17 en ging de ronde verloren.' Gelukkig ziet de Spanjaard de kwalificatie voor de daadwerkelijke race op zondag niet helemaal somber in. 'Natuurlijk ben ik niet blij, maar we kunnen ons nog herpakken voor de kwalificatie morgen.'

Sainz weet niet wat hij kan verwachten van de auto tijdens de sprintrace op zaterdag. 'Ik weet het eigenlijk niet, want (de auto, red.) voelde goed aan tijdens de eerste vrije training. Maar in de sprintkwalificatie deed hij het niet goed. Met welke auto we morgen te maken hebben, is moeilijk te zeggen.' Desalniettemin beleeft de Spanjaard tot dusver een goed begin van het 2024-seizoen. Sainz heeft al drie podiumplaatsen op zijn naam staan waarvan een overwinning.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws