Rosberg snapt niet waar Ricciardo misging: ' Twee jaar geleden was hij de volgende kampioen' Formule 1
Formule 1

Rosberg snapt niet waar Ricciardo misging: ' Twee jaar geleden was hij de volgende kampioen'

Rosberg snapt niet waar Ricciardo misging: ' Twee jaar geleden was hij de volgende kampioen'

Oud-Formule 1-coureur Nico Rosberg heeft moeite om te begrijpen waarom Daniel Ricciardo de afgelopen twee jaar zoveel moeite heeft gehad bij McLaren. In 2021 werd hij achtste met 45 punten minder dan zijn teamgenoot, maar dit seizoen is echt een dieptepunt, want hij werd slechts elfde met een verschil van 85 punten ten opzichte van Lando Norris, die zevende wist te worden.

De Australiër heeft eerder al aangegeven graag terug te komen voor als fulltime-coureur in de Formule 1, maar in 2023 zal dat er in ieder geval niet van komen. Hij lijkt nu bij Red Bull Racing aan de slag te gaan, maar niet als coureur. 'Ik denk dat hij niet echt een andere keuze had. Ja er was nog de optie van Haas, maar dat is niet waar hij voor rijdt. Hij racet om competitief en snel te zijn en hij rijdt echt voor punten en mogelijk podiums', begint Rosberg bij Sky Sports F1.

De Duitser begrijpt niet waar het mis is gegaan bij de altijd vrolijke McLaren-coureur. 'Het is een moeilijke met Daniel. Slechts twee jaar geleden was hij de volgende wereldkampioen, maar nu verlaat hij de sport op deze manier. Dat is erg zwaar. Het is moeilijk om te begrijpen waarom hij worstelde met de prestaties van de auto', vervolgt Rosberg.

Rosberg: 'Ricciardo is een fantastische coureur'

De oud-Formule 1-coureur verklaart dat we hele andere resultaten gewend zijn van Ricciardo. 'De prestatie waarvan we gewend zijn het van hem te zien, want hij is degene die Sebastian Vettel versloeg in dezelfde auto', herinnert de 37-jarige. In 2014 werd de Australiër namelijk derde in het kampioenschap en de viervoudig wereldkampioen eindigde als vijfde in de Red Bull. 'Dat is belangrijk om te onthouden.'

'Dus hij is een fantastische coureur, dus het is vreemd om te begrijpen dat hij de afgelopen twee jaar moeite had met verschillende auto's. Hij kon niet leveren en ik begrijp het niet', vertelt Rosberg. 'Ik hoop dat hij zich nu goed kan resetten en wie weet krijgt hij een kans om weer te kunnen rijden', eindigt de éénvoudig wereldkampioen.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws