Stella hoopt voorzichtig op zege: 'Kijken of we voor de winst kunnen gaan' Formule 1
Formule 1

Stella hoopt voorzichtig op zege: 'Kijken of we voor de winst kunnen gaan'

Stella hoopt voorzichtig op zege: 'Kijken of we voor de winst kunnen gaan'

Andrea Stella ziet zijn twee coureurs de sprintrace vanaf P2 en P3 starten in Oostenrijk. De twee coureurs van McLaren konden niet tippen aan de snelste tijd van Max Verstappen, maar staan achter de Nederlander met twee man sterk. 'We kunnen proberen hiervan te profiteren', vertelt Stella aan in een persbericht van McLaren.

Stella zag dat zijn coureurs het niet heel makkelijk hadden tijdens de kwalificatie. Zo gaf Lando Norris al aan dat hij zich tijdens zijn laatste ronde niet goed voelde en ook Oscar Piastri gaf aan grote fouten te hebben gemaakt. Desondanks staan ze allebei in de top drie. 'Het was een lastige sprintkwalificatie', zegt Stella. 'Het was niet makkelijk om een goede ronde aan elkaar te rijgen en we hebben nog werk te doen wat betreft het vinden van de juiste positie in de out laps.'

Doordat coureurs lang wachtten en daarna allemaal tegelijk naar buiten gingen, was het erg druk op de baan. 'We moesten voorzichtig zijn met al het verkeer, maar uiteindelijk kwamen er een P2 en een P3 op de grid voor de sprintrace uit', blijft de Italiaan positief. Hij ziet dat het team geen slechte positie heeft en mogelijk kan strijden voor de zege. 'We kunnen proberen te profiteren van deze positie en kijken of we voor de winst kunnen gaan', vervolgt hij.

Weinig verschil tussen de topteams

De teambaas weet echter dat het niet makkelijk gaat worden om Verstappen te pakken en ook de twee Mercedes-bolides en de Ferrari van Carlos Sainz zullen proberen de strijd aan te gaan. 'We kunnen weer zien hoe dicht iedereen op elkaar zit vooraan. Er zit niet veel verschil tussen Red Bull, McLaren, Ferrari en Mercedes, dus we moeten ons pakket en de executie van de race maximaliseren', weet Stella. 'We gaan zien wat we morgen kunnen doen', sluit de Italiaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws