Stuck over Verstappens talent: 'Hij remt waar anderen niet eens aan remmen denken' Formule 1
Formule 1

Stuck over Verstappens talent: 'Hij remt waar anderen niet eens aan remmen denken'

Stuck over Verstappens talent: 'Hij remt waar anderen niet eens aan remmen denken'

Alhoewel Max Verstappen nog vele jaren te gaan heeft in zijn carrière, kan hij volgens voormalig autocoureur Hans-Joachim Stuck al in één adem worden genoemd met andere grootheden uit de Formule 1. De Duitser vergelijkt de 25-jarige coureur bijvoorbeeld met Michael Schumacher en Ayrton Senna, nadat hij in Japan dominant zijn tweede titel wist te bemachtigen.

'Op dit moment is hij de beste coureur in het veld', vertelt Stuck stellig bij Eurosport.de. Volgens hem is de combinatie tussen Verstappen en Red Bull Racing uitmuntend, nu ze moeiteloos zegevieren tegen fabrieksteams als Mercedes en Ferrari. 'Het is een lust voor het oog om naar hem te kijken', vertelt de 71-jarige enthousiast.

Verstappens rijderskunsten zijn volgens hem van een ander kaliber. 'Hij remt waar anderen niet eens aan remmen denken. Bovendien rijdt hij een agressieve en extreem strakke lijn en profiteert hij van alle kansen', legt Stuck duidelijk onder de indruk uit.

'Dit zijn talenten die hem duidelijk in lijn brengen met Schumacher, Senna of (Alain, red.) Prost. Hij hoort daar thuis, daar bestaat geen twijfel over', vertelt Stuck. Volgens hem zijn er zeker nog veel meer talentvolle coureurs. 'Maar Verstappen staat bovenaan deze lijst', benadrukt Stuck.

'Ferrari maakt te veel fouten'

De oud-coureur benadrukt dat het extra bijzonder is dat Verstappen met zijn team zo dominant is. 'Op dit moment moet je je voorstellen dat Red Bull geen fabrieksteam is zoals Ferrari of Mercedes', vertelt Stuck. 'Het feit dat ze er zo'n grip op hebben, is drie keer zo bewonderenswaardig. Complimenten!', geeft hij het team mee.

Stuck is kritisch op een ander team dat dit jaar ook een goede auto heeft ontworpen. 'Ferrari maakte te veel fouten. Dat zou gewoon niet mogen gebeuren', vertelt hij. 'De voorwaarde voor succes is niet alleen een goede auto, maar ook foutloze dagen. Situaties waarin bijvoorbeeld een monteur zonder banden staat tijdens de pitstop, mogen niet voorkomen', zegt de Duitser kritisch.

Wel gaat Stuck ervan uit dat Charles Leclerc in de komende jaren wel de mogelijkheid krijgt om weer mee te doen in de strijd om het kampioenschap. 'Zeker. Daar ben ik van overtuigd', eindigt de voormalig coureur. Maar voor nu is in ieder geval Verstappen die met zijn talent bij de allergrootsten hoort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws