Tanabe geniet van Verstappens GP Oostenrijk: 'Wederom een perfecte wedstrijd' Formule 1
Formule 1

Tanabe geniet van Verstappens GP Oostenrijk: 'Wederom een perfecte wedstrijd'

Tanabe geniet van Verstappens GP Oostenrijk: 'Wederom een perfecte wedstrijd'

Toyoharu Tanabe genoot van Max Verstappens Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander reed onbezorgd naar de overwinning vanaf de eerste startpositie en dat is ook de Japanse motorpartner niet ontgaan. De technisch directeur geeft daarnaast aan de moeite van Sergio Perez te waarderen na een lastige openingsfase, terwijl hij graag een beter eindresultaat bij Yuki Tsunoda en Pierre Gasly had gezien.

'Wederom een perfecte wedstrijd van Verstappen, waarin hij elke ronde aan de leiding lag en de snelste raceronde wist te behalen. Hierdoor heeft hij zijn derde overwinning op rij behaald, wat tevens de vijfde overwinning op rij voor Honda betekent', aldus de analyse van de Honda-topman op Honda.Racing. Er heerst tevredenheid bij de motorpartner over het feit dat Verstappen de overwinningen aaneen weet te rijgen in 2021.

Met name de dominante manier waarop Verstappen dit deed in twee wedstrijden op de Red Bull Ring stemt de Japanner tevreden: 'Hij wist de wedstrijd te controleren en heeft het een memorabele dag gemaakt op het thuiscircuit van Red Bull.' Een week daarvoor, tijdens de Grand Prix van Stiermarken, wist Verstappen al zege te vieren. Lewis Hamilton wist de Nederlander toen echter wel nog bij te houden. Omdat de Brit schade aan de W12 had, was het voor Verstappen appeltje-eitje om race twee in Spielberg te winnen.

Perez kende een iets onfortuinlijkere race, waarin hij in de eerste ronde Lando Norris tegenkwam, om vervolgens twee keer het gevecht aan te gaan met Charles Leclerc. Norris verdedigde zwaar, wat hem een tijdstraf kostte. Perez deed dit later eveneens, waardoor ook hij tijdstraffen kreeg. 'Sergio viel terug naar de tiende plaats na een touché en kreeg daarna enkele tijdstraffen', zag Tanabe. 'Een lastige middag voor hem dus, maar hij gaf niet op. Een zesde plek is naar omstandigheden een goed resultaat.'

AlphaTauri valt tegen volgens Honda

Het andere team waar Honda motoren aan levert, AlphaTauri, maakte in de Oostenrijkse bergen een minder goede indruk. Tanabe: 'Bij AlphaTauri begon men sterk aan de race, met een zesde en zevende startplaats. Yuki en Pierre vonden het echter lastig om snelheid te vinden. Gasly vocht hard voor de negende plaats, met een twaalfde plaats voor Tsunoda als eindresultaat. Dat is teleurstellend, gezien het feit dat de vrije trainingen en kwalificatie zo sterk waren.'

'De eerste triple-header zit erop, de volgende wedstrijd is voor ons wederom een thuisrace. De fabrieken van Honda en Red Bull zitten namelijk in de buurt. We willen deze sterke vorm vasthouden en hopen op een nog sterker resultaat voor al onze coureurs. Daarnaast kijken we uit naar het sprintrace-format', concludeert Tanabe. In Groot-Brittannië testen de Formule 1-heren voor het eerst het gewijzigde weekendformat uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws