Terugkeer van 'Schumi' in de F1-paddock 'zou een absoluut wonder zijn' Formule 1
Formule 1

Terugkeer van 'Schumi' in de F1-paddock 'zou een absoluut wonder zijn'

Terugkeer van 'Schumi' in de F1-paddock 'zou een absoluut wonder zijn'

Voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan denkt dat het een wonder zou zijn als Michael Schumacher ooit weer terugkeert in de Formule 1-paddock. De Brit zou het een droom vinden en denkt dat de deskundigen in de wetenschap en de geneeskunde het wel eens mogelijk kunnen maken, al is het nog de vraag hoe realistisch dit is. Jordan blijft hopen dat het op een dag gaat gebeuren.

Na meer dan negen jaar na zijn ernstige ongeluk houdt de familie van Schumacher zich grotendeels stil over zijn gezondheidstoestand. De laatste update dateert uit september 2014, toen de recordwereldkampioen naar huis werd gebracht om daar verder te revalideren. De afgelopen jaren hebben slechts enkele kennissen en vrienden die heel dicht bij de Schumachers staan, zoals Jean Todt, zich een heel klein beetje uitgelaten over de toestand van de inmiddels 54-jarige.

'Weet je, dat zou een absoluut wonder zijn', begint Jordan bij de Londense luxebeurs Luxury Afloat als hij het heeft over de terugkeer van Schumacher in de paddock. 'Het zou ook een droom zijn. Toch moet je realistisch zijn, want er zijn mensen in de wetenschap en geneeskunde die de meest ongelooflijke dingen doen', gaat de voormalig teambaas verder. Jordan hielp Schumacher bij zijn debuut in de Formule 1 in 1991 en was daardoor nauw verbonden met de carrière van de zevenvoudig wereldkampioen.

Jordan blijft hopen: 'Zolang er hoop en geloof is, is alles mogelijk'

'De geneeskunde boekt vooruitgang. Ik kan je niet vertellen wat het antwoord is voor Michael Schumacher', vervolgt de Brit. Op Spa-Francorchamps in 1991 verving Schumacher de vaste Jordan-coureur Bertrand Gachot, die eerder was gearresteerd na een woordenwisseling met een taxichauffeur. In de kwalificatie zette 'Schumi' zijn auto op de zevende plaats en zorgde voor een verrassing. Hoewel hij na vijfhonderd meter uitviel, hielpen zijn prestaties in de Jordan hem om over te stappen naar Benetton.

Daar zou hij in 1994 en 1995 zijn eerste twee wereldtitels winnen. Jordan, die ook twee jaar lang teammanager was van Michaels broer Ralf Schumacher, blijft hopen dat de gezondheid van de Ferrari-legende zal verbeteren. Maar hij is zich er ook van bewust dat dit misschien niet gebeurt. 'Vanuit het oogpunt van iemand wiens kennis van geneeskunde de kennis van een normaal mens is, is het moeilijk te zien. Ik hoop van harte dat het mogelijk is, en ik denk dat zolang er hoop en geloof in de wereld is, alles mogelijk is', sluit de 75-jarige af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws