Tsunoda mikt op de top tien in Australië: 'Ik wil niet wéér elfde worden' Formule 1
Formule 1

Tsunoda mikt op de top tien in Australië: 'Ik wil niet wéér elfde worden'

Tsunoda mikt op de top tien in Australië: 'Ik wil niet wéér elfde worden'

Yuki Tsunoda wil in Australië in de top tien eindigen. Bij de afgelopen twee raceweekenden greep de Japanner allebei de keren net naast de punten door op de elfde plek binnen te komen. In Australië wil hij voorkomen dat dat weer gebeurt. Daarnaast beleefde hij in 2022 een ongelukkig weekend op het circuit van Albert Park waar hij liever geen herhaling van ziet. Tsunoda gaat dus vol voor de punten, geeft hij aan in de Australian Grand Prixview op de website van AlphaTauri.

Tsunoda geeft aan dat hij tot nu toe twee frustrerende races heeft gereden. Zowel in Sakhir als in Jeddah kwam hij als elfde over de streep, waardoor hij net buiten de punten viel. Met het oog op de Grand Prix in Australië wil de Japanner een beter resultaat neerzetten. Dat zou ook zeker mogelijk moeten zijn, want de coureur heeft veel focus gelegd op een goede voorbereiding.

Zo is Tsunoda ruim op tijd naar Melbourne afgereisd. Hij heeft ook veel tijd doorgebracht in de simulator. Dit allemaal door het doel om een betere race te rijden op het circuit dan in 2022, waar Tsunoda na een lastige race als vijftiende over de eindstreep kwam. Er waren toen drie uitvallers, waaronder Max Verstappen.

Tsunoda: 'Australië 2022 moet goed gemaakt worden'

AlphaTauri worstelt nog een beetje met het vinden van de juiste balans met betrekking tot de wagen. Volgens Tsunoda is hij nu wel bekend met de limieten van de auto, maar worden die meer benadrukt tijdens de race waardoor het lastiger is om daar op dat moment mee om te gaan. Ook ervaren de AlphaTauri-coureurs problemen op de lange, rechte stukken.

Toch is Tsunoda tevreden met het feit dat hij alsnog kan vechten om de punten. Nu wordt het dan wel tijd om ook echt in de top tien te eindigen. 'Er komen updates aan en ik heb het gevoel dat ik nu veel meer gewend ben aan de auto', zegt de Japanner. 'Ook wil ik de race van vorig jaar goed maken. Ik vind het circuit leuk en ik ben blij dat ik meedoe in het gevecht om de punten. Dit weekend wil ik dan ook echt niet nog een keer elfde worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws