Tsunoda ziet in Vettel de opvolger van Marko: 'Ik denk dat dit een fantastisch idee is' Formule 1
Formule 1

Tsunoda ziet in Vettel de opvolger van Marko: 'Ik denk dat dit een fantastisch idee is'

Tsunoda ziet in Vettel de opvolger van Marko: 'Ik denk dat dit een fantastisch idee is'

Meerdere kenners zien Sebastian Vettel graag terugkeren als teambaas in de Formule 1. Yuki Tsunoda denkt echter dat de viervoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport beter tot zijn recht zou komen in de rol van adviseur. Volgens de AlphaTauri-coureur zou het daarom helemaal niet zo'n raar idee zijn als Vettel in de toekomst de plek van Helmut Marko over zou nemen bij Red Bull Racing.

Vettel hing na 2022 zijn helm aan de wilgen, maar sindsdien is er al veelvuldig gesproken over een terugkeer van de Duitser in de Formule 1, in welke hoedanigheid dan ook. Sommigen zien de oud-wereldkampioen graag een comeback maken, zoals ook Fernando Alonso dat heeft gedaan, terwijl anderen hem juist graag terug zien komen in de rol van teambaas. Tsunoda zegt in de Beyond the Grid-podcast echter aan een andere functie voor Vettel te denken.

Als hem gevraagd wordt of Vettel een goede teambaas zou zijn voor AlphaTauri, antwoordt hij dat hij dit 'zeer interessant' zou vinden. Echter denkt de Japanner aan een andere rol voor Vettel. 'Hij zou bijvoorbeeld ook kunnen doen wat Helmut (Marko, red.) nu doet met de Red Bull-junioren. Als Helmut zou besluiten om wat anders te gaan doen, dan denk ik dat Sebastian (Vettel, red.) ook erg goed zou zijn in het begeleiden van de Red Bull-talenten. Ik denk dat hij meer kans maakt op de positie van Helmut of om Helmut te ondersteunen. Ik denk dat dit een fantastisch idee is. Hij is pas sinds kort gestopt en hij is zelfs één van de meest succesvolle coureurs in de Formule 1.'

Vettel weet belangrijke punten te benoemen

Wat maakt Vettel volgens Tsunoda nu de aangewezen persoon om de rol van Marko over te nemen? 'Sebastian kan naar mijn mening goed de belangrijke punten aanstippen. Dit deed hij vorig jaar ook altijd tijdens de debrief na de races en kwalificaties. Hij benoemde altijd de punten waarop we konden verbeteren op het gebied van bijvoorbeeld het circuit, kerbstones en andere zaken. Hij was altijd de eerste coureur die zijn hand opstak om een idee te opperen. Sebastian zou dus zeker in de rol van Helmut passen. Teambaas zijn is weer iets heel anders', besluit Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws