Update | Kravitz: 'Alles wijst naar een motorwissel voor Hamilton' Formule 1
Formule 1

Update | Kravitz: 'Alles wijst naar een motorwissel voor Hamilton'

Update | Kravitz: 'Alles wijst naar een motorwissel voor Hamilton'

De experts van Sky Sports F1 denken dat Mercedes voor een motorwissel zal gaan in Turkije. Het zou een prima plek zijn om het onderdeel van Lewis Hamilton te vervangen, mede wegens de betrouwbaarheidsvraagtekens die het team bij de krachtbron van Valtteri Bottas had in Rusland. Ook móét Mercedes in de komende twee races scoren, want er zitten daarna Red Bull-circuits aan te komen.

'Wat gaat Mercedes doen en waar gaan ze reageren? Vanaf nu zijn het twee topcoureurs die tot de allerlaatste ronde elkaar het vuur aan de schenen zullen leggen', zo luidt de voorspelling van Paul di Resta, die zijn verhaal doet bij het Britse F1-medium. Karun Chandhok voegt toe: 'Het is in feite een sprint. Met nog zeven ronden te gaan scheiden slechts twee punten ze. Het is bijna alsof ze vanaf nul beginnen.'

Motorwissel voor Mercedes in Turkije?

Wanneer Di Resta gevraagd wordt waar die motorwissel gedaan zal worden, wordt duidelijk dat het Grand Prix-weekend in Istanboel een interessante kan worden. De Brit stelt namelijk dat de wissel van Mercedes in Turkije al zou kunnen komen. 'Ik denk het wel, en het zou ook een wijs moment zijn om het te doen', meent hij. 'Natuurlijk wil je het voordeel van die nieuwe krachtbron hebben, maar het is niet zo rechtdoorzee.' Er zijn meerdere factoren die de beslissing beïnvloeden.

Mercedes wil een nieuwe motor steken, maar begrijpt dat dit Hamilton een fikse gridstraf op gaat leveren. Toch lijkt het of ze weinig keuze hebben, gezien het feit dat het met de betrouwbaarheid van de 2021-motoren niet helemaal lekker zit. Di Resta: 'Twee bolides met Mercedes-kracht moesten een gridstraf incasseren in de vorige race en één daarvan was voor een verse motor van Bottas, die hij in Monza gekregen had. Die heeft het dus maar één race uitgehouden.'

'Deze twee races gaan cruciaal zijn voor de titelstrijd van Mercedes', stelt Chandhok, met de Grands Prix van Turkije en de Verenigde Staten in zijn hoofd. 'We herkennen dat Mexico en Brazilië Red Bull goed liggen. De komende twee race-weekenden moet Mercedes dus veel punten scoren.' Doen ze dit niet dan zullen ze in de op vier en drie na laatste races van het seizoen alleen nog maar meer achterlopen op de Oostenrijkse concurrenten.

Update 10.30u (08/10) | Kravitz: 'Alles wijst naar een motorwissel voor Hamilton'

Sky Sports F1-verslaggever Ted Kravitz denkt dat Mercedes aankomend weekend voor een motorwissel gaat. De Brit is ter plaatse en merkt dat er veel gepraat worden over de mogelijke motorwissel van de WK-leider. Alles lijkt erop te wijzen dat de Duitse renstal inderdaad besluit om gedurende het aankomende Grand Prix-weekend een nieuwe motor te steken.

'Mercedes houden de kaarten dicht tegen de borst, maar alles wijst op een motorwissel voor Hamilton', meldt de snel pratende verslaggever. Er wordt zelfs gesuggereerd dat Mercedes voor enkel een wissel van de ICE (interne verbrandingsmotor, red.) kan gaan, wat inhoudt dat Hamilton niet vanaf de laatste startrij zal starten, maar een gridstraf van tien plekken krijgt.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws