Interessante theorie opgeworpen over overstap Ricciardo naar Aston Martin Formule 1
Formule 1

Interessante theorie opgeworpen over overstap Ricciardo naar Aston Martin

Interessante theorie opgeworpen over overstap Ricciardo naar Aston Martin

Tom Clarkson, host van de F1 Nation-podcast, heeft een interessante theorie ontwikkeld omtrent de toekomst van Daniel Ricciardo. Hij meent dat de kans aanwezig is dat binnen een aanzienbare periode er een plekje vrijkomt bij Aston Martin. Op die mogelijkheid ziet hij de Australiër zonder problemen duiken, al helemaal omdat de Britse renstal bij een vrolijke, energieke en positieve nieuwe kracht wel gebaat is.

Dat de energie er bij het team van Lawrence Stroll niet inzit, dat is de afgelopen periode wel duidelijk geworden. Diverse verhalen ontstonden rondom de renstal, waar de Canadese multimiljardair met een ijzeren vuist regeert. Verbazingwekkend zou het dus niet zijn wanneer een van de huidige coureurs van het team uit Silverstone binnenkort vertrekt.

'Er is wat speculatie ontstaan rondom de toekomst van Sebastian Vettel', laat Clarkson weten in de podcast. 'Hij heeft publiekelijk aangegeven dat hij niet weet wat hij volgend jaar gaat doen', voegt hij daaraan toe. Nu is dit niet de eerste keer dat we dit van een F1-coureur horen - denk maar eens aan Lewis Hamilton in 2021 - maar toch mag het signaal niet onderschat worden.

Ricciardo bij Aston Martin

Mocht de viervoudig wereldkampioen vertrekken dan komt er dus een plekje vrij voor een andere coureur. Met frictie tussen Ricciardo en zijn huidige team, McLaren, maak je snel de rekensom, en Clarkson dus ook: 'Als hij aan het einde van het jaar vertrekt bij Aston Martin, en Ricciardo wordt de deur gewezen, lijkt dat me een prima samenwerking. Het is een relatief klein team met eenzelfde mentaliteit.'

'Toch denk ik dat ze Ricciardo daar met open armen ontvangen. Zijn persoonlijkheid zou die renstal oplichten en ik kan mij voorstellen dat hij het team zo naar zijn hand zet', concludeert hij. Daar zou Ricciardo als ware eerste coureur ontvangen worden, wat Lando Norris inmiddels toch wel duidelijk is bij het team uit Woking.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws