Update | Viaplay bevestigt en verklaart prijsverhoging: 'Willen onze klanten de beste digitale ervaring bieden' Formule 1
Formule 1

Update | Viaplay bevestigt en verklaart prijsverhoging: 'Willen onze klanten de beste digitale ervaring bieden'

Update | Viaplay bevestigt en verklaart prijsverhoging: 'Willen onze klanten de beste digitale ervaring bieden'

Ondanks eerdere toezeggingen dat Viaplay de abonnementsprijzen niet omhoog zou gooien, zal er toch een prijsstijging aankomen, zo meldt Streamwijzer. De kosten om in Nederland naar de Formule 1 te kijken via de Zweedse streamingsdienst zullen met ongeveer veertien tot 22 procent toenemen, vertelt een woordvoerder van Viaplay.

Zowel de kosten van de optie van een jaarabonnement als die van een maandabonnement zullen fors toenemen. Wanneer je kiest om per jaar te betalen zal de prijs met 22 procent toenemen. Waar dat nu nog 10,49 euro kost per maand, zullen abonnees vanaf 1 februari 2023 €12,79 per maand moeten neertellen. De prijsstijging voor een maandelijks abonnement zal vanaf 28 februari in werking treden. Waar de kosten van een maandabonnement nu €13,99 bedragen, zal dat over een aantal weken €15,99 zijn, waarmee de kosten met veertien procent omhoog gaan.

In de eerste maanden konden abonnees genieten van een korting waarmee de kosten voor Viaplay €9,99 per maand bedroegen, maar vanaf 1 augustus zou dat bedrag met veertig procent stijgen. Daardoor moesten de abonnees van de streamingdienst €13,99 per maand neertellen. Ondanks de al ongebruikelijk hoge bedragen zal er dus opnieuw een stijging zijn. Momenteel is de andere optie in Nederland om de Formule 1 live te bekijken namelijk F1TV Pro, wat €7,99 kost per maand. Ook daar is het mogelijk om te betalen op jaarbasis, wat in totaal €64,99 kost.

Onduidelijkheid rondom prijzen Apple-gebruikers roept vragen op

Eerder ontkende een woordvoerder van Viaplay echter dat de kosten van de streamingdienst zouden stijgen in 2023. De woordvoerder werd toen gevraagd naar een korting van Apple-gebruikers. Zij zouden de eerste zes maanden €10,99 moeten betalen voor een abonnement, waarna ze daarna €13,99 per maand moesten neertellen. Op de vraag of die prijs ook voor de rechtstreekse klanten zou gelden, werd niet positief gereageerd. Op de huidige verhalen wil de Zweedse streamingsdienst momenteel echter niet reageren.

Wil je weten wat mogelijkheden zijn om komend seizoen F1 te kijken? Bekijk dan deze pagina.

Update 12:25u (26/01) | Viaplay bevestigt en verklaart prijsverhoging: 'Willen onze klanten de beste digitale ervaring bieden'

Een woordvoerder heeft tegenover AD bevestigd dat een abonnement bij Viaplay daadwerkelijk duurder zal worden. Eerder werd door het streamingplatform ontkend dat er een prijsstijging zou komen, maar deze week sijpelde het nieuws door dat er wel een prijsstijging zal komen. Abonnees betalen per 1 februari 12,79 euro per maand (jaarabonnement), een verhoging van 2,30 euro. Ook wanneer zij een maandabonnement afsluiten gaat de maandprijs 2 euro omhoog naar 15,99 euro.

Door de Formule 1-fans waren er de afgelopen dagen negatieve reacties op de prijsstijging. Toch is er volgens een woordvoerder van Viaplay wel een verklaring. 'Sinds onze succesvolle lancering in Nederland zijn we premiumcontent blijven toevoegen, zowel lokale als internationale scripted en non-scripted films en series samen met meer sportrechten. Om de ontwikkeling en investering in ons product voort te zetten en onze klanten de beste digitale ervaring en beschikbare inhoud te bieden, passen wij onze prijzen aan.'

Er zijn voldoende alternatieven te vinden voor Viaplay, zoals F1TV, maar de streamingdienst prijst haar eigen content. 'Het grote verschil is dat je bij F1TV geen uitgebreide voor- of nabeschouwing te zien krijgt. Ook heeft F1TV een vertraging van tien tot twintig seconden.' Toch weet Viaplay dat de prijsstijging op een vervelend moment komt. 'Zeker niet in een tijd dat de energiekosten en boodschappenprijzen stijgen. De timing is dus ongelukkig, maar een abonnement op Viaplay blijft een luxeproduct.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws