Van Lennep: 'Rijden Verstappen en Hamilton in hetzelfde team, komen ze nooit de eerste bocht door' Formule 1
Formule 1

Van Lennep: 'Rijden Verstappen en Hamilton in hetzelfde team, komen ze nooit de eerste bocht door'

Van Lennep: 'Rijden Verstappen en Hamilton in hetzelfde team, komen ze nooit de eerste bocht door'

Gijs van Lennep denkt dat een coureursduo van George Russell en Lewis Hamilton bij Mercedes niet zou werken. Het zou leuk zijn voor fans van de Formule 1, maar de kans dat de twee Britten elkaar in de weg gaan zitten, acht de voormalig F1-coureur vrij hoog.

Russell wordt al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar Mercedes. Hij zou de tegenvallend presterende Valtteri Bottas moeten vervangen vanaf 2022. Geen enkele partij wil nog iets bevestigen. Als dat wel gebeurt en Russell de Fin vervangt, denkt Van Lennep dat men weer een pittige onderlinge strijd bij Mercedes kan verwachten.

'Je moet bedenken wat er gebeurt als Russell en Hamilton naast elkaar rijden', vertelt Van Lennep in de F1 Aan Tafel-podcast. 'Als Max Verstappen naast een vent zou rijden die even goed is als hij, of dus naast Hamilton zou rijden bij Mercedes, komen ze nooit de eerste bocht door. Twee absolute toppers bij elkaar zetten werkt niet. Maar misschien is het leuk als Hamilton na al zijn titels om de oren wordt gereden door Russell.'

Verstappen de favoriet in Hongarije

De kans dat de Williams-coureur in gevecht komt met Hamilton in Hongarije is zeer klein. Een duel tussen de zevenvoudig wereldkampioen en Verstappen is daarentegen bijna onvermijdelijk. De twee rivalen botsten op Silverstone en als gevolg ontstond er veel drama onder de fans en tussen Red Bull Racing en Mercedes. Echter, Van Lennep denkt dat Verstappen zich daar niets van aantrekt en als favoriet naar Hongarije vertrekt.

'Max heeft het voordeel op de Hungaroring. Hij zit nergens mee, heeft enorm veel zelfvertrouwen en zal er vol tegenaan gaan. Zijn Red Bull heeft veel mechanische grip en dat is handig in de bochtencombinaties. Er zijn ook weinig rechte stukken, maar dat maakt niet meer het verschil. Ze hebben evenveel vermogen als Mercedes. Ik denk dat dit meer een Red Bull-circuit is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws