Enkele dagen geleden heeft McLaren de knoop doorgehakt: Lando Norris rijdt volgend jaar in het eerste team van McLaren. Met het vertrek van Alonso en het aantrekken van Sainz, bleek het onvermijdelijke toch werkelijkheid te worden voor Stoffel Vandoorne. Motorsport.com interviewt de Belg vlak na Monza, nog voordat hij het nieuws van zijn vertrek te horen krijgt, over zijn leven als coureur.
Stoffel groeide op het kleine Rumbeke, verhuisde tijdelijk naar Londen toen hij als reserverijder reed in 2016, maar woont al een tijdje in Monaco. In Monaco fietst hij veel en hij zit in een Whatsapp-groep met een aantal huidige en oud-coureurs. Dagelijks spreekt hij met ze af en wielrennen ze samen. Ook het weer bevalt hem wel, en buiten de jaarlijkse race om is het een ontspannen en rustige locatie. In België woonde Vandoorne bij zijn ouders en in Londen was hij veel op reis, dus Monaco is een andere ervaring. 'Ik ben er alleen. Ik ben er natuurlijk niet zo vaak door het vele reizen, maar het is een goede uitvalsbasis', aldus de Belg.
Vandoorne heeft relatie met de dochter van zijn teambaas
Familie is belangrijk voor Stoffel en als hij de kans krijgt zijn ouders op te zoeken in België dan grijpt hij die aan, hoewel de bezoeken vaak onaangekondigd zijn. Zijn vader heeft hem door dik en dun gesteund, reed hem wekelijks naar de kartbaan en bleef daar ook bij hem. Daarvoor offerde hij een deel van zijn eigen leven op. Vanaf zijn achttiende kreeg Stoffel zijn eigen Renault Clio en reed hij zelf naar de kartbanen en circuits. Zijn vriendin Anna de Ferran (dochter van huidig teambaas Gil de Ferran) heeft Stoffel leren kennen door gemeenschappelijke vrienden. Stoffel kende Gil dus al voordat hij bij McLaren startte. 'De week dat Gil bij McLaren begon waren we aan het barbecueën in Miami! Het werkt prima. We zijn allebei professioneel, je moet dat kunnen scheiden van de persoonlijke kant.'
De Formule 1 is bezig met een reeks afleveringen in samenwerking met Netflix, om zo meer fans te werven voor de sport. Vandoorne vindt dat dit zeker het overwegen waard is en dat zo meerdere kanten van de sport belicht kunnen worden. 'Ik denk dat stilaan de fans meer aan bod komen binnen de Formule 1, maar dat het altijd beter kan. Zo overweegt Liberty Media een andere indeling voor de racemomenten in de weekenden en of het mogelijk is om het aantal races te vergroten. In België wordt de sport steeds populairder, de uitdaging is nu om dit wereldwijd voor elkaar te krijgen.'
Place comments
0 Comments
You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.
Show all comments