Vasseur gaat nog niet voor grote wijzigingen bij Ferrari: 'Eerst de mensen leren kennen' Formule 1
Formule 1

Vasseur gaat nog niet voor grote wijzigingen bij Ferrari: 'Eerst de mensen leren kennen'

Vasseur gaat nog niet voor grote wijzigingen bij Ferrari: 'Eerst de mensen leren kennen'

Frédéric Vasseur is eerlijk over zijn rol bij het team van Ferrari in zijn eerste maanden na zijn aanstelling. De nieuwe teambaas van de Italiaanse renstal weet dat hij geen invloed heeft gehad op de 2023-auto, maar dat betekent niet dat hij geen belangrijke processen teweeg kan brengen. Volgens Vasseur is het vooral belangrijk om de mensen binnen het team van Ferrari te leren kennen. Dan kan hij alvast voor het 2024-seizoen een duidelijke stempel drukken.

Vasseur begon op 9 januari aan zijn taken als Ferrari-teambaas. Grote veranderingen zal de Fransman nog niet teweegbrengen. 'Ik moet mij integreren in het team, dat is mijn eerste doel', vertelt Vasseur bij Canal+. 'Het is aan mij om de mensen goed te leren kennen. Het is een grote organisatie, we moeten wat tijd doorbrengen met elkaar. Ik hoef nog geen beslissing te nemen. Ik wil mijn mening vormen en begrijpen wat er gebeurt voordat ik verderga naar het tweede doel.'

Vasseur: 'Kan zeker wat bijdragen aan de auto van 2024'

De inbreng van Vasseur in het aankomende seizoen is dan ook relatief klein. Mattia Binotto heeft namelijk tot de jaarwisseling het werk in de fabriek in Maranello overzien. 'Mijn bijdrage aan het ontwerp van de 2023-bolide is nul, omdat de auto een paar maanden geleden al is ontworpen. De motoren zijn al een paar weken klaar, dus je moet niet denken dat ik enige invloed kan hebben op het vermogen van de auto die over vijftien dagen gereed zal zijn.'

'Wat ik wel kan doen, is een bepaalde mentaliteit brengen die specifiek is voor racen', vervolgt de teambaas. Daarmee moet Vasseur er voor zorgen dat Ferrari voor het eerst sinds 2008 weer een titelzege kan vieren. Toch heeft de nieuwste Ferrari-teambaas zijn pijlen ook al gericht op de toekomst. 'Verder zal mijn impact op de auto meer op de middellange of lange termijn zijn, bij het opzetten van processen, wat zeker zal bijdragen aan de auto van 2024', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws