Verslag VT3 | Verstappen geeft halve seconde toe op Leclerc in kletsnatte sessie Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Verstappen geeft halve seconde toe op Leclerc in kletsnatte sessie

Verslag VT3 | Verstappen geeft halve seconde toe op Leclerc in kletsnatte sessie

Charles Leclerc gaat met de beste papieren in handen richting de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De Ferrari-coureur was de snelste man tijdens een natgeregende derde vrije training. Max Verstappen moet een halve seconde toegeven op Leclerc, terwijl Carlos Sainz prima zaken doet door als derde te eindigen.

De sessie begon op een opmerkelijke manier, wat niet vreemd was gezien de baan kletsnat was. Om klokslag 12.00u Nederlandse tijd begon de klok met aftellen, maar het licht aan het eind van de pitstraat bleef op rood. Kortom: de sessie begon op tijd, maar de coureurs mochten simpelweg de baan niet op. Wel werden de motoren alvast opgewarmd in de pitboxen.

Bernd Mayländer ging na de eerste tien minuten van de laatste trainingssessie nog maar de baan op om met de safety car te kijken hoeveel staand water er nog was. Op de beelden werd al snel duidelijk dat er nog meer dan genoeg plassen lagen. Het oordeel van de safety car-coureur was dan ook negatief richting wedstrijdleider Eduardo Freitas.

Gasly als eerste de natte baan op; vraag naar inters volgt snel

De pitstraat werd uiteindelijk geopend om 12.30u nadat er al een paar coureurs zich klaarmaakten om hun auto's in te stappen. Pierre Gasly was de eerste coureur die naar buitenging en dat deed hij op de full wets, wat niet bepaald een verrassing was. Wel bleef de AlphaTauri-coureur op de baan na zijn opwarmronde en werd hij vergezeld door onder meer zijn teamgenoot Yuki Tsunoda.

Gasly noteerde een 2:09,894 als eerste rondetijd en inmiddels was ook Lewis Hamilton de baan opgekomen. Valtteri Bottas werd door zijn team gevraagd hoe de omstandigheden waren en antwoordde dat de intermediates misschien wel beter waren met nog 22 minuten te gaan. Een minuut later ging Verstappen de baan op en op de intermediateband. Niet veel later dook Lando Norris onder de tijd van Gasly met een 2:09,642.

Verstappen ging met ruim een kwartier te gaan naar de snelste tijd. De Red Bull-coureur noteerde op de inters een 2:06,872. Gasly dook echter vlak daarna onder zijn tijd en was ruim zeven tienden sneller dan zijn oud-teamgenoot. Lang bleef de tijd van de Fransman niet staan, want Verstappen reed vervolgens een 2:03,272. Ondertussen ging Sergio Pérez naar de derde tijd, een halve seconde langzamer dan zijn stalgenoot.

Stuivertje wisselen tussen Leclerc en Verstappen

Leclerc ging in zijn eerste poging naar P4 en was 1,3 seconde langzamer dan Verstappen. Over de Nederlander gesproken: hij ging met nog 12 minuten te gaan naar een 2:02,098. Sainz was in de tussentijd aan het trappen en kwam in de buurt van de Red Bull-rijder. Met nog tien minuten te gaan klokte de Spanjaard de tweede tijd, die slechts zestigduizendsten langzamer was dan de tijd van Verstappen.

Vervolgens ging Leclerc naar P1, maar Verstappen nam die plek al snel weer over met een 1:59,456. Het was de eerste rondetijd onder de grens van twee minuten. Hij was tevens anderhalve seconde sneller dan Leclerc, die met nog zeven minuten te gaan weer sneller was dan Verstappen. De Monegask noteerde een 1:58,899 en was na nog een poging van de kampioenschapsleider twintigduizendsten sneller.

Leclerc ging in de laatste paar minuten nog naar een 1:57,782, waarna Verstappen ook over de finishlijn ging. De 25-jarige was echter meer dan een halve seconde langzamer dan de Ferrari-coureur. Sainz ging toen de vlag viel nog naar P3, wat betekende dat Pérez een plekje zakte naar de vierde plaats. Fernando Alonso nam die plek echter nog snel over van de Mexicaan.

Uitslag derde vrije training F1 Grand Prix van Singapore 2022

Verstappen ziet concurrentie naderen na slechte tweede vrije training! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws