Verstappen en Pérez uitgejouwd door fans, Wolff noemt het gedrag 'onaanvaardbaar' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Pérez uitgejouwd door fans, Wolff noemt het gedrag 'onaanvaardbaar'

Verstappen en Pérez uitgejouwd door fans, Wolff noemt het gedrag 'onaanvaardbaar'

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, vindt het gedrag van fans in Austin die de Red Bull Racing-coureurs uitjouwen 'onaanvaardbaar'. Er zijn video's opgedoken waar tijdens een mediamoment Max Verstappen en Sergio Pérez volop cheaters - valsspelers - genoemd worden door fans. Iets wat volgens Wolff echt niet kan gebeuren in de Formule 1.

De fans zijn dit jaar al vaker in opspraak geweest, vanwege onder andere het uitjouwen van coureurs en teams. De teambaas van Mercedes spreekt zich nu tegen het negatieve gedrag uit. 'Dat is onaanvaardbaar', vertelt de teambaas aan Sky Sport Deutschland. 'Het gejoel, of het nu op het podium is of bij een evenement voor de fans, niemand wil dat zien', is de Oostenrijker kritisch.

Wolff: 'We moeten iedereen op één lijn krijgen'

Wolff gelooft dat de Formule 1 veel heeft gedaan tegen dit soort gedrag. 'Het is dan ook een beetje minder geworden, want het hoort hier ook niet thuis. Zoiets zou niet mogen gebeuren', vervolgt de teambaas van Mercedes. Het is zeker niet de eerste keer. In Oostenrijk jouwden de fans Lewis Hamilton uit, terwijl in Groot-Brittannië Verstappen het doelwit was van onsportief gedrag.

Wolff ziet ook dat verschillende coureurs in het bijzonder slachtoffer zijn van fans die joelen. 'Het gaat beide kanten op. In Oostenrijk was het tegen Lewis, hier in de Verenigde Staten is het massaal tegen Max', legt de vijftigjarige uit. Volgens hem moet er dan ook nog steeds tegen gestreden worden vanuit de Formule `1. 'We moeten iedereen op één lijn krijgen. We vechten hard op en naast de baan, maar we hebben niet zo'n vijandigheid tegenover elkaar', eindigt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws