Verstappen: 'Maakt me geen bal uit of ik twee of honderd miljoen verdien' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Maakt me geen bal uit of ik twee of honderd miljoen verdien'

Verstappen: 'Maakt me geen bal uit of ik twee of honderd miljoen verdien'

Max Verstappen heeft zich dit seizoen al vaker uitgesproken over de overvolle Formule 1-kalender, en geeft nu aan dat het hem hierbij niet uitmaakt hoeveel geld hij verdient. De Nederlander wil graag dat er naar de coureurs geluisterd wordt, en zal dus zijn mening blijven verkondigen, waarbij hij vooral zijn onvrede uit over het aantal Grands Prix en het aantal stratenraces.

In 2023 stonden er oorspronkelijk 24 races op de kalender, maar de Grand Prix in China verviel al snel, en uiteindelijk ging ook het weekend in Imola niet door. Bij de overgebleven 22 weekenden stonden er drie triple headers op het programma, plus nog twee intercontinentale double headers. Vooral aan het begin van het seizoen reden de coureurs nagenoeg alleen maar op stratencircuits, en daar is Verstappen zoals bekend ook geen fan van.

'We zitten op het omslagpunt', zegt Verstappen over de uitpuilende kalender. 'Als je de circuits bekijkt, zijn de echte circuits voor mij altijd leuker om op te rijden. Mensen kunnen zeggen wat ze willen zeggen over stratencircuits, maar uiteindelijk is dat niet waar de Formule 1 thuishoort. Dat heb ik Stefano Domenicali (CEO van de Formula One Group, red.) ook verteld', deelt Verstappen in een interview met The Telegraph. 'Ik vind het erg belangrijk dat coureurs zich erover uitspreken dat de focus op het echte racen ligt, en dat het niet om de show draait. We moeten de focus op de sport zelf leggen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verstappen: 'Maakt me geen bal uit of ik twee of honderd miljoen verdien'
Max Verstappen in gesprek met Formule 1-CEO Stefano Domenicali.

Onvrede Verstappen kan tot eerder pensioen leiden

Verstappen heeft nog een contract tot en met 2028, maar wil het wel ook naar zijn zin hebben. 'Absoluut', reageert Verstappen op de vraag of hij eerder met pensioen zal gaan als het hem allemaal wat veel van het goede wordt. 'Er zijn nog zoveel dingen om te doen. Het draait niet alleen om de Formule 1 in het leven. Er komt een dag dat je wakker wordt en denkt: ik wil iets anders doen. Dat heeft niet alleen te maken met of je een winnende auto hebt. Het gaat om de algemene kwaliteit van het leven, want we reizen nu naar zoveel races.'

In theorie had Verstappen dit seizoen al eerder op vakantie kunnen gaan, aangezien de titel al vrij snel binnen was. 'Ik weet niet precies wat er in mijn contract staat over het overslaan van een race. Maar ik denk dat het voor mijn salaris niet uitmaakt dat de sport recentelijk gegroeid is. Ik denk niet dat het voor Red Bull ervan afhankelijk is hoeveel geld ze in de Formule 1 verdienen. Tot een aantal jaar geleden verloor elk team geld, en toen kreeg ik ook een aardig salaris, dus daar heeft het niks mee te maken. Red Bull is natuurlijk ook wel groter dan alleen de activiteiten in de Formule 1', weet de Red Bull Racing-coureur.

Salaris vormt geen drijfveer voor Verstappen

Op 26-jarige leeftijd heeft Verstappen de schaapjes al op het droge, en dat betekent ook dat een miljoentje meer of minder hem niet gelukkiger maakt. 'Het is altijd makkelijk om te zeggen: je moet niet klagen, want kijk maar hoeveel geld je verdient. Het interesseert me geen reet hoeveel geld ik verdien', maakt de Limburger duidelijk. 'Het gaat erom dat je zegt wat je denkt, en dat je aangeeft waaraan gewerkt moet worden in de sport.'

Verstappen heeft liever dat er naar de coureurs geluisterd wordt. 'Het maakt me geen bal uit of ik twee miljoen verdien of honderd miljoen. Het interesseert me niks. Ik wil altijd mijn mening geven, zo ben ik ook opgegroeid, en zo gaan we ook als team te werk. Het maakt me niet uit of het nu de grote baas is, of de lokale beveiliger, dat maakt me niet uit. Je moet altijd kunnen zeggen wat je wil. Als je niet tegen kritiek kan, ga je je als mens toch niet ontwikkelen', sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws