Verstappen misschien 'te ontspannen': 'Behoorlijk wat discussies met mijn vader hierover' Formule 1
Formule 1

Verstappen misschien 'te ontspannen': 'Behoorlijk wat discussies met mijn vader hierover'

Verstappen misschien 'te ontspannen': 'Behoorlijk wat discussies met mijn vader hierover'

Max Verstappen kijkt heel koeltjes naar zijn huidige recordseizoen in de Formule 1. De coureur van Red Bull Racing heeft nog maar een paar punten nodig om de wereldtitel in Qatar al veilig te stellen en dan kan hij zich richten op het verbreken van nog meer records. Daar is Verstappen echter totaal niet mee bezig. De tweevoudig wereldkampioen probeert met volle teugen te genieten van het huidige seizoen, maar hij blijft vooral relaxed onder zijn huidige succes.

Het huidige Formule 1-seizoen kan haast niet beter verlopen voor Verstappen. De Red Bull-coureur kende een paar vervelende kwalificatiesessies en een slechte race in Singapore, maar behoudens de race op het Marina Bay Street Circuit stond de Nederlander telkens op P1 of op P2. Dit betekent dat de titel eigenlijk al stevig in handen is van Verstappen, want hij hoeft in Qatar alleen maar op de zesde plek te eindigen in de sprintrace om het kampioenschap veilig te stellen.

Tijdens een seizoen als dit heeft Verstappen dan ook meerdere records gebroken. Het meest significante is het record voor de meeste overwinningen op rij, al doet het de tweevoudig wereldkampioen weinig. 'Het is prima, maar aan de andere kant ben ik er niet te veel op gefocust. Ik wil gewoon mijn best doen, elke keer dat ik in de auto zit, en als dat betekent dat je een record breekt, geweldig, maar het is belangrijker wat je doet en bereikt', zegt Verstappen in de Mind Set Win-podcast. 'Uiteindelijk is mijn doel dit jaar om het kampioenschap te winnen.'

Door de lange zegereeks wist de Limburger een tijdje niet wat verliezen was. In Singapore kwam er een abrupt einde aan de reeks overwinningen, maar daar had Verstappen vrede mee. 'Ik ben niet bang om te verliezen. Ik haat verliezen, maar dat hoort ook bij het spel. Uiteindelijk verlies je meer dan je wint. Ik heb ook veel verloren voordat ik in de Formule 1 won. Ik heb de fase meegemaakt waarin ik niet kon winnen en nu we aan het winnen zijn, moet je gewoon van het moment genieten en ervan genieten zolang het duurt.'

Verstappen: 'Consistent blijven is niet altijd gemakkelijk'

Criticasters wijzen vooral naar de dominante RB19 als verklaring voor de dominantie, maar daar heeft Verstappen geen boodschap aan. 'Je moet heel consistent zijn gedurende een seizoen, en je kunt niet echt slechte dagen en weekenden hebben. Je moet er altijd bovenop zitten. Dat is niet altijd gemakkelijk te bereiken, soms beginnen weekenden misschien wat moeilijker voor je, maar het gaat erom hoe je jezelf uit een moeilijke situatie probeert te halen.' In Japan klapte Verstappen bijvoorbeeld keihard terug na het mindere weekend in Singapore.

Uiteindelijk is de Red Bull-rijder redelijk relaxt onder zijn huidige succes. Verstappen heeft meermaals aangegeven dat de Formule 1 heel belangrijk is voor hem, maar ook weer niet alles. 'Vroeger had ik behoorlijk wat discussies met mijn vader hierover. Hij vond dat ik te ontspannen was. Hij wilde dat ik meer bovenop de dingen zat. Ik denk dat ik veel heb geleerd van de gesprekken met hem, maar ik ben nog steeds zo'n beetje hetzelfde. Ik denk dat mijn vader meer spanning voelt voor een race dan ik', aldus Verstappen.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws