Verstappen vraagt, Red Bull draait: ook in het vrije weekend stoomt het Red Bull-schip door Formule 1
Formule 1

Verstappen vraagt, Red Bull draait: ook in het vrije weekend stoomt het Red Bull-schip door

Verstappen vraagt, Red Bull draait: ook in het vrije weekend stoomt het Red Bull-schip door

Red Bull Racing geeft antwoordt op de vragen van Max Verstappen om de lat nog hoger te leggen en nog harder te werken om met meer performance te komen. De Nederlander had op zaterdag aardig wat kritiek nu McLaren het completere pakket lijkt te hebben. Verstappen pusht zijn team in de juist richting en laat weten dat er voor de zomer nog een behoorlijk pakket op de baan moet worden gezet.

Verstappen had na afloop van de kwalificatie laten weten dat hij wil dat er nog harder gewerkt wordt om een betere, completere auto op de baan te zetten. De RB20 rijdt niet meer zo prettig als aan het begin van het jaar, en de auto's van Verstappen zijn al eens scherper geweest. De Nederlander gaf aan dat McLaren het momenteel uitstekend voor elkaar heeft, en eist dat Red Bull ook zulke grote, significante stappen gaat zetten. 'Bij McLaren hebben ze fantastisch werk verricht', zegt Verstappen, geciteerd door De Telegraaf.

'Daar hebben ze veel updates geïntroduceerd die goed aanslaan. We hebben ook veel nieuwe onderdelen meegenomen, maar blijkbaar hebben we niet zoveel rondetijd kunnen vinden als sommige anderen', erkent de Nederlander. 'Ik ben erg druk om mee te proberen de auto te verbeteren en ik bespreek veel dingen met de engineers. Samen proberen we oplossingen te vinden om ervoor te zorgen dat we aan de top blijven.'

Ook in vrij weekend stoomt het Red Bull-schip door

Verstappen doet behoorlijk zijn best om de RB20 er beter uit te laten zien dan de auto daadwerkelijk is. De drievoudig wereldkampioen gaf al aan dat hij dat niet een heel seizoen vol kan houden. Achter de schermen wordt eraan gewerkt om Verstappen en Sergio Pérez een betere auto te leveren. In de komende vijf weken zullen er nog vier races worden verreden. Alleen in het weekend van 13 en 14 juli is er geen race, maar ook dan zal er in Milton Keynes hard gewerkt worden om voor de zomerstop nog een nieuw update-pakket te introduceren.

'Feit is dat we alles beter willen doen dan nu', zegt Verstappen. 'In Spanje hebben we het goed gedaan en perfect uitgevoerd, maar alles is duidelijk erg close. Op zondag kon ik mijn banden niet zo goed in leven houden als Lando dat kon, en dat is op dit soort banen wel cruciaal. Dat moeten we in de toekomst beter doen.' Op dit moment is het te stellen dat Verstappen de Oostenrijkse renstal aan de top van het klassement houdt. McLaren stijd al een paar weken met de Nederlander, maar zij weten ook: voordat ze kunnen winnen, moeten ze Verstappen verslaan, en dat is zo makkelijk nog niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws