Albers en Coronel met glimlach: 'Je zag dat Max daar waterige oogjes kreeg' Max Verstappen
Max Verstappen

Albers en Coronel met glimlach: 'Je zag dat Max daar waterige oogjes kreeg'

Albers en Coronel met glimlach: 'Je zag dat Max daar waterige oogjes kreeg'

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers geeft aan dat hij zag dat Max Verstappen emotioneel werd in Zandvoort. Albers begrijpt dat Verstappen in zijn thuisland meer emotie liet zien, maar toch vond Albers dat het hem echt wat deed. Daar sluit Tom Coronel zich bij aan, die aanstipt dat de aanwezigheid van Verstappens familie dat weekend ook veel voor hem betekende.

De Grand Prix van Nederland 2023 toverde verrassing na verrassing uit de hoge hoed. Het was een chaotisch weekend dat veel spektakel kon bieden voor de kijkers thuis, de coureurs en de aanwezige fans op de tribunes. Vlak na de start van de race begon het pijpenstelen te regenen, en moesten alle coureurs binnenkomen voor intermediates of regenbanden. Terwijl er genoeg reden was voor stress, leek Verstappen nog altijd zijn kalme zelf te zijn. Ook de Nederlandse regen, wind en storm konden de drievoudig wereldkampioen niet van zijn stuk brengen. 'Er wordt altijd gezegd dat het Max niet zoveel doet', begint Albers in het Viaplay-jaaroverzicht.

'Toch, in Nederland, in Zandvoort, was het iets speciaals. Je zag dat hij waterige oogjes kreeg. Het was wel een speciaal moment', aldus de voormalig Formule 1-coureur. Voor al die fans in Zandvoort liet Verstappen vanzelfsprekend wat meer emotie zien dan op andere circuits, maar alsnog zag Albers dat het wat met hem deed. 'Natuurlijk moet je zeggen: het doet me niet zoveel', gaat de analist verder. 'Maar daar zag je de emotie, dat hij er toch wel van kon genieten en dat zijn familie trots op hem was.' Coronel sluit zich aan bij de woorden van Albers. 'Voor het eerst zag ik dat het hem wat deed', zegt Coronel. 'Zijn hele familie was er, en dat was ook heel belangrijk.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Albers en Coronel met glimlach: 'Je zag dat Max daar waterige oogjes kreeg'
Verstappen stelde zijn fans niet teleur in Zandvoort. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

De druk van het thuispubliek: 'Dat is nog niet zo eenvoudig'

De uitverkochte tribunes zaten vol met fans, voornamelijk Nederlanders, die hoge verwachtingen hadden van het raceweekend in Zandvoort. Ze steunden natuurlijk hun held, Verstappen, en zouden hem graag willen zien winnen. 'Al die fans, die verwachten niets minder dan en overwinning, maar dat is nog niet zo eenvoudig', zegt Albers. Het was vooral niet zo makkelijk door het wisselvallige weer. Het ene moment regende het, daarna was het weer droog. 'En dan nog even helemaal aan het eind met de rode vlag', zegt Coronel. 'Iedereen was doorweekt. Echt zeiknat, alles, ook je onderbroek', sluit Coronel lachend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws