Viaplay-analisten zien Lawson 'sneuvelen in het proces': 'Dat vind ik eeuwig zonde' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten zien Lawson 'sneuvelen in het proces': 'Dat vind ik eeuwig zonde'

Viaplay-analisten zien Lawson 'sneuvelen in het proces': 'Dat vind ik eeuwig zonde'

Christijan Albers en Kees van de Grint zouden het eeuwig zonde vinden als Liam Lawson geen fulltime zitje krijgt op de F1-grid van 2024. Momenteel wordt er druk gespeculeerd dat AlphaTauri Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda gaat verlengen voor 2024, en dat Lawson dan een testrol krijgt bij Red Bull Racing. Albers denkt dat het komt doordat Christian Horner Ricciardo zo aan het pushen is.

Lawson zijn wereld stond even compleet op zijn kop toen hij op de vrijdagavond in Zandvoort werd gebeld of hij kwam invallen. De Nieuw-Zeelander zat een dag later in de auto en had slechts één training en een kwalificatie om te wennen aan de auto voor de race aan. Na een lastig debuut heeft Lawson mooie dingen laten zien in Monza, en in Singapore behaalde hij zijn eerste punten. Velen zouden het jammer vinden als hij geen stoeltje zou krijgen voor 2024. 'Ik heb vandaag begrepen dat hij volgend jaar niet gaat rijden, en dat vind ik eeuwig zonde', begint Van de Grint tijdens Shakedown.

'Niks is zo veranderlijk als de F1-wereld', gaat hij verder. 'Dus ik denk dat hij genoeg heeft laten zien, dat hij dat stoeltje verdiend. Maar volgend jaar krijgt hij een testrol. Dat vind ik eeuwig zonde', herhaalt de 72-jarige. 'Dan komt er een man op leeftijd te rijden. Dat ben ik ook, maar ik zou dat niet doen', grapt Van de Grint, refererend naar de leeftijd van Ricciardo ten opzichte van Lawson. De 34-jarige Australiër heeft echter slechts twee Grands Prix gereden voordat hij in Zandvoort zijn middenhandsbeentje brak. Op dit moment lijkt het er nog niet op dat Ricciardo snel weer in de auto zit, en AlphaTauri lijkt geen haast te hebben.

Albers lijkt te hinten naar vriendjespolitiek: 'Dan sneuvelt Lawson in het proces, en dat is niet eerlijk'

'Het is een moeilijke beslissing', erkent Albers. 'Want we hebben nog niet veel gezien van Ricciardo. Eerlijk is eerlijk, hij deed het goed, hij deed het wel.' De Australiër reed een indrukwekkende race in Hongarije en deed het ook in Spa goed, ondanks dat hij aangaf dat hij daar moeite had met de auto. Meer kilometers heeft hij nog niet kunnen maken vanwege zijn blessure. 'Horner was echt teleurgesteld toen hij bij Red Bull vertrok. Ik denk dat Horner hem weer naast Max wil hebben, maar daarvoor moet hij kilometers maken. Dan sneuvelt Lawson in het proces, en dat is niet eerlijk. Degene die het echt goed doet, is Tsunoda. Hij is ontzettend gegroeid', sluit Albers af.

Verstappen kan dit weekend zijn dominantie weer hervatten! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws