Volgens Krack is Stroll geen rijkeluiszoon: 'Mensen onderschatten hoe goed hij is' Formule 1
Formule 1

Volgens Krack is Stroll geen rijkeluiszoon: 'Mensen onderschatten hoe goed hij is'

Volgens Krack is Stroll geen rijkeluiszoon: 'Mensen onderschatten hoe goed hij is'

Lance Stroll heeft dit jaar niet zijn beste seizoen in de Formule 1. Hij staat momenteel achttiende in het kampioenschap met vijf punten. Toch legt de teambaas van Aston Martin, Mike Krack, uit dat hij wel degelijk een goede coureur is.

'Mensen onderschatten hoe goed Lance is, omdat ze denken dat hij alleen hier is omdat zijn vader de eigenaar is van het team en hem in de auto heeft gestopt', zo vertelt de teambaas bij Formula 1. 'Maar je doet het niet per ongeluk zo goed als je tegen een viervoudig wereldkampioen rijdt, en je wint ook niet zoveel juniorenkampioenschappen per ongeluk', vervolgt Krack.

'Het is belangrijk om te onthouden dat Lance nooit echt een winnende auto heeft gehad in de Formule 1, een auto waarin hij kan laten zien waartoe hij in staat is en om zijn talent echt waar te maken', geeft de Luxemburger als uitleg. Toch heeft Stroll een aantal goede prestaties weten te behalen, zoals een pole in 2020 met een Racing Point en heeft hij drie keer op het podium gestaan, waarvan twee datzelfde jaar en één in 2017 met Williams.

'Lance zou zomaar kunnen verrassen'

'Toen Sebastian bij het team kwam, zeiden mensen dat Lance geen kans had, maar hij heeft ongelooflijk goed gepresteerd tegen een viervoudig wereldkampioen', zo vervolgt Krack. 'Mensen zeggen hetzelfde nu Fernando (Alonso, red.) bij het team komt, maar laten we afwachten, want Lance zou zomaar een paar mensen kunnen verrassen', vertelt de teambaas.

'Ik weet niet of Fernando Lance onderschat', gaat Krack verder. 'Hij is zeker niet bang om tegen hem in te gaan in dezelfde auto, of welke andere coureur dan ook, maar er is respect tussen hen. Ze kennen elkaar al vele jaren, ze hebben tegen elkaar geracet en Fernando kent de kwaliteiten die Lance heeft. Er is echt respect daar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws