Webber: 'Coureurs die zeggen dat ze veel hebben opgegeven, vind ik echt pure onzin' Formule 1
Formule 1

Webber: 'Coureurs die zeggen dat ze veel hebben opgegeven, vind ik echt pure onzin'

Webber: 'Coureurs die zeggen dat ze veel hebben opgegeven, vind ik echt pure onzin'

Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber vindt uitspraken van coureurs over dat ze veel moesten opofferen voor de racen in de koningsklasse pure onzin. De sport brengt uiteraard veel druk met zich mee, maar volgens de Australiër is dat juist iets waardoor je gemotiveerd zou moeten worden om een stap verder te gaan.

Webber reed zelf ook in de Formule 1 en hij ziet niet in waarom de sport niet fantastisch is om te beoefenen. 'Laten we er niet omheen draaien, je krijgt een mooie som geld betaald om heel, heel fenomenaal werk te doen. En dat is geen last', begint de Australiër tegen de Performance Hackers-podcast. 'Ik heb nooit over opofferingen gesproken. Mensen die praten over opofferingen en zeggen: ik heb veel opgegeven, dat vind ik echt pure onzin', voegt hij eraan toe.

De 46-jarige is manager van Oscar Piastri en zou het slecht vinden voor zijn carrière als hij zoiets zou zeggen. 'Want als je iets genoeg wilt en je weet dat deze jonge coureurs uit Australië komen en ze zeggen: Ik heb al zoveel opgeofferd. Nou, dat hebben ze niet. Als het al een opoffering is, dan denk ik dat je al achterstaat', voegt Webber eraan toe.

Webber: 'Mijn eerste contract in F1 was voor slechts twee races'

Zelf verklaart de negenvoudig racewinnaar dat hij nooit ergens van terugdeinsde tijdens zijn Formule 1-carrière. 'Het racen was allemaal positief voor mij als het aankomt op blootgeven en werken met de beste mensen en het beste uit jezelf halen. Zelfs de laatste drie jaar van mijn carrière had ik een contract voor een jaar, omdat ik op het punt stond vervangen te worden', verklaart hij.

De druk van de sport hielp Webber juist om gemotiveerd te blijven. 'Dat ontstak een vuur in mij om te blijven leveren en te zeggen: nou, ik zal een nieuw contract krijgen als ik waarde toevoeg aan deze operatie, ik breng waarde toe aan mezelf en de mensen om me heen', legt de oud-coureur uit. 'Mijn eerste contract in de Formule 1 was voor twee races, kun je dat geloven? Het waren drie weken. Zo brutaal maar ik had geen kaarten op tafel. Zo was het. Dus wat ga ik doen, stoppen of een stap verder gaan?', eindigt Webber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws