Wil Briatore weer met een Schumacher werken? Alpine plant krachtmeting tussen Schumacher en Doohan Formule 1
Formule 1

Wil Briatore weer met een Schumacher werken? Alpine plant krachtmeting tussen Schumacher en Doohan

Wil Briatore weer met een Schumacher werken? Alpine plant krachtmeting tussen Schumacher en Doohan

Mick Schumacher staat op de lijst van mogelijke kandidaten bij Alpine om het stoeltje van Esteban Ocon op te vullen. Tussen de races in Oostenrijk en Silverstone krijgt hij de kans om zijn talent te laten zien in een eerste F1-test voor de Franse renstal. Net als Schumacher krijgt ook Alpine-junior Jack Doohan de kans om te laten zien wat hij kan, en dus zal het een krachtmeting worden tussen de twee coureurs.

Schumacher kwam voor het 2024-seizoen bij Alpine terecht omdat hij geen zitje kon krijgen in de Formule 1 en wel weer wilde racen. De Duitser wist een stoeltje te bemachtigen voor de Hypercar van de Franse renstal en rijdt dus mee in het debuutjaar van Alpine in het World Endurance Championship. De 24 uur van Le Mans was voor hem een mooie kans om te laten zien wat hij in huis had, maar helaas kampte het team al vroeg in de race met mechanische problemen. Schumacher krijgt in juli de kans om weer achter het stuur van een Formule 1-auto te rijden, zo meldt Auto, Motor und Sport.

Zoals Alpine op maandag 24 juni bevestigde, zal de Duitser deelnemen aan het zogenaamde TPC-programma - Testing Previous Cars. Het gaat dus om een Alpine van 2022. Voordat de test definitief in de A522 kon worden uitgevoerd, moest echter nog toestemming van Mercedes worden verkregen. Dit bleek echter een formaliteit te zijn. Zoals het team uit Brackley ons bevestigde, geeft men Schumacher graag vrij voor de proefrit bij de concurrentie, als dit hem een kans kan geven om terug te keren naar een vast zitje.

Briatore flirt met Sainz

Het interessante aan de test op het Circuit Paul Ricard is dat naast Schumacher ook Alpine-junior Jack Doohan is uitgenodigd. De ingenieurs kunnen zo de prestaties van beide jonge coureurs onder vergelijkbare omstandigheden vergelijken. Als een eigen talent waarin veel geld is geïnvesteerd, heeft Doohan momenteel zeker een voorsprong als het gaat om promotie naar een zitje. Teambaas Bruno Famin liet in ieder geval weten dat Schumacher wel op de lijst staat, zij het wat lager. Onlangs heeft Alpine oud-teammanager Flavio Briatore binnengehaald als adviseur.

Ziggo-commentator Olav Mol suggereerde dat het voor Briatore interessant zou kunnen zijn om weer met een Schumacher te werken. Echter is Briatore ook geïnteresseerd in Carlos Sainz, die momenteel nog steeds op zoek is naar een nieuwe werkgever, aldus de geluiden uit de geruchtenmolen. 'Het is goed mogelijk dat ook Pierre Gasly het team zal verlaten. Eigenlijk had men gedacht dat de Fransman trouw zou blijven aan het team', schrijft Auto, Motor und Sport. 'En ook dacht men eigenlijk dat Sainz naar Williams zou gaan. Dat is volgens onze informatie nog steeds niet rond.'

Alpine Schumachers laatste kans

Het is duidelijk dat de test erg belangrijk is voor Schumacher. Het schijnt dat hij tijdens de Mercedes-test met Andrea Kimi Antonelli langzamer was dan de 17-jarige. Wat ook duidelijk is, is dat er een aantal coureurs zijn die wellicht aantrekkelijker zijn voor Alpine, zoals Sainz. 'Als Sainz bij Alpine tekent, zou dat natuurlijk uiterst ongunstig zijn voor Schumacher. Alpine is zijn laatste kans.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws